Mielinės bandelės su džemu arba uogiene

2017-11-22 Autorius Justyna - Baltoje lėkštėje

Mielinės bandelės su džemu arba uogiene
Šios bandelės yra labai mano visos šeimos pamiltos. Įprastai gaminu net iš dvigubos arba trigubos normos ir tai būna per mažai. Labai greitai susivalgo pietums prie kavos ar arbatos puodelio. Vaikai net prašo jų į mokyklą įdėti, nes sako, kad mokykloje nebūna tokios gardžios. 

Ingredientai

    • sviestas: 60 gramų
    • pienas: 250 mililitrų
    • druska: 1 arbatinio šaukštelio
    • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
    • kiaušiniai: 2 (vienas iš jų patepimui)
    • sausos mielės: 7 gramų
    • miltai: 500 gramų
    • mėgstamas džemas: ~300 gramų (arba mėgstama uogienė)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia sviestą ištirpinkite. Pieną pakaitinkite bei pilkite į sviesą.
  2. 2. Tada įdėkite druskos bei cukraus, išmaišykite ir ataušinkite. Išplakite kiaušinį bei įdėkite į sviesto ir pieno masę, išmaišykite.
  3. 3. Sausas mieles sumaišykite su miltais bei po truputi berkite į tešlą. Sumaišius palikite maždaug 30-60 minučių, kad tešla pakiltų.
  4. 4. Tuomet paimkite tešlos dalį, iškočiokite bei darykite norimos formos bandeles.
  5. 5. Suformuotas bandeles patepkite išplaktu kiaušiniu.
  6. 6. Sudėkite bandeles į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  7. 7. Kepkite iki 150 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Skanaukite!
  8. 8. Pastebėjimas: Darant tokias bandeles su džemu idealiausiai tinka uždara bandelių forma, šitaip džemas "nepabėga", nors man kartais vis tiek pabėga, bet tai skoniui visai netrukdo (žiūrėkite nuotrauką žemiau).
  9. 9. Rekomendacija: Daugiau mielinių bandelių receptų rasite: Mielinės bandelės.
Cinamoninės bandelės su bananais
(1)