Bandelės su riešutų sviestu, kapotais riešutais ir glajumi

2018-04-11 Autorius Skanūs kąsneliai

Bandelės su riešutų sviestu, kapotais riešutais ir glajumi

Ingredientai

    Bandelėms:
    • miltai: 550 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • grietinė: 5 valgomųjų šaukštų
    • minkštas sviestas: 1 valgomojo šaukšto
    • mielės: 20 gramų
    • cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
    Įdarui:
    • riešutų sviestas: 100 gramų
    • kapoti nulupti riešutai: 200 gramų
    • rudas cukrus: 100 gramų
    Glajui:
    • pienas: 50 mililitrų
    • cukraus pudra: 5 valgomųjų šaukštų
    • migdolų esencija: kelių lašų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių bandelėms iš nurodytų ingredientų suminkome tešlą bei paliekame šiltai pakilti.
  2. 2. Kai pakyla, perminkome bei dar maždaug 30 minučių paliekame pakilti.
  3. Reklama
  4. 3. Tada iškočiojame didelį lakštą bei aptepame jį riešutų sviestu, apiberiame cukrumi bei sukapotais riešutais.
  5. 4. Susukame į ritinį bei supjaustome vienodo storio ritinėliais. Juos suklojame į skardelę bei paliekame šiltai pakilti.
  6. 5. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Iškepusi atvėsiname bei apliejame glajumi iš sumaišyto pieno su cukraus pudra ir migdolų kvapais.
  7. 6. Galiausiai patiekiame atsargiai mentele atskiriant po pyragėlį arba leidžiame plėšyti patiems (taip labai gardu valgyti). Skanaus!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelių receptai.
Recepto autorius Skanūs kąsneliai