1. Iš pradžių persijojame miltus ir kepimo miltelius.
2. Sudedame likusius ingredientus: varškę, sviestą ir druską bei sumaišome kartu.
Reklama
3. Minkome tešlą iki vientisos masės, tuomet surenkame ją į kamuolį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.
4. Iškočiojame tešlą į ilgą stačiakampį, sulankstome iš kraštų baigiant ties viduriu, tuomet lenkiame pusiau tarsi užverčiant knygą (žiūrėkite paveikslėlį žemiau).
5. Šaldome tešlą šaldytuve mažiausiai 60 minučių.
6. Tuomet pakartojame lankstymo procesą dar kartą, ir paliekame, kad tešla ilsėtųsi per visą naktį.
7. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
8. Išaušus kitos dienos rytui, išimame tešlą iš šaldytuvo, iškočiojame abiem kryptimis iki 7 milimetrų storio ir stikline išspaudžiame formeles.
9. Perkeliame į riebalais išteptą kepimo arba padengtą su kepimo popieriumi skardą, patepame kiaušinių trynio plakiniu ir kepame maždaug 15-20 minučių arba iki auksinės rudos spalvos. Lepinamės!
10. Rekomendacija: Daugiau bandelių receptų rasite: Bandelės.