Brokolių, agurkų ir ridikėlių salotos su feta

2024-04-08 Autorius Samčio užrašai

Brokolių, agurkų ir ridikėlių salotos su feta
Lietuvoje jau šiandien tikrų tikriausias pavasaris, todėl ir lėkštėje tai jaučiama. Norisi valgyti vis daugiau žalumynų, o ne apsikrauti sunkiu maisto. Turėjau namie brokolių, tad nusprendžiau iš jų pagaminti kokias nors salotas. Ir šiandien dalinuosi visiškai nauju atradimu su agurkais, ridikėliais ir feta, kuris tikiuosi ir jums patiks. Tai nuostabios salotos tiek prie mėsos, tiek lengvai vakarienei arba net įsidėti į darbo dėžutę. Tikrai rekomenduoju išmėginti! 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • brokoliai: 2 (nedidelių)
    • ilgavaisiai agurkai: 1
    • ridikėliai: 15
    • raudonieji svogūnai: 1
    • fetos sūris: 150 gramų
    • majonezas: 2 šaukštų
    • grietinė: 2 šaukštų
    • obuolių actas: 1 šaukšto
    • druska: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių brokolius išskirstykite žiedynais bei apvirkite.
  2. 2. Perliekite šaltu vandeniu, kad neprarastų savo spalvos.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet agurką supjaustykite kubeliais, ridikėlius ketvirčiais, svogūną - kubeliais.
  5. 4. Visas daržoves sudėkite į dubenį.
  6. 5. Fetos sūrį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
  7. 6. Pagardinkite druska (jeigu reikia, nepadauginame, nes feta turi sūrumo).
  8. 7. Po to padažui sumaišykite majonezą, grietinę bei actą.
  9. 8. Šiuo padažu užpilkite salotas bei išmaišykite.
  10. 9. Patiekite ir skanaukite!
Brokolių, agurkų ir ridikėlių salotos su feta
Salotos su menkių kepenėlėmis
(1)
Daržovių salotos su mocarelos sūriu
(1)
Gaivios uogų salotos
(1)