Burokėlių, kriaušių ir saulėgrąžų salotos su fetos sūriu

2024-01-31 Autorius WorldRecipes.lt

Burokėlių, kriaušių ir saulėgrąžų salotos su fetos sūriu
Man šios burokėlių salotos su feta ir kriaušėmis tikrų tikriausiai atradimas, tikrai labai patiko. Valgė net vaikas, kuris šiaip nėra didžiulis burokėlių mėgėjas. :)

Beje, aš gamindama šį kartą iš pradžių 30 minučių burokėlius apviriau, po to dar pusvalandį juos apkepiau orkaitėje. Nesu tikra, ar burokėlių kepimas turėjo įtakos skoniui, kitą kartą pabandysiu burokėlius tik virti, kad būtų mažiau "žaidimo".

Taip pat neseniai rodžiau kaip pagaminti greitas burokėlių salotas su feta ir grikiais, kurios mūsų šeimai taip pat labai patiko.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • burokėliai: 3 (nedideli)
    • kriaušės: 1 (didelės)
    • saulėgrąžos: 1 saujos
    • fetos sūris: pagal skonį
    • mėtos lapeliai
    • druska
    • pipirai
    • česnakas: kelių skiltelių
    • aliejus: šlakelio
    • balzaminis actas: šlakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia burokėlius apverdame maždaug pusvalandį.
  2. verdami burokėliai
  3. 2. Paskui sudedame į karščiui atsparų indą, pašlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais, šalia padedame česnako skilteles.
  4. Reklama
  5. 3. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
  6. orkaitė įkaitinta iki 200 laipsnių temperatūros
  7. 4. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį, kol burokėliai suminkštės.
  8. 5. Atvėsusius burokėlius nulupame.
  9. 6. Po to burokėlius ir kriaušę supjaustome smulkiais kubeliais, suberiame saulėgrąžas, pagardiname druska, pipirais ir balzaminiu actu. Viską gerai išmaišome.
  10. 7. Salotas sudedame į lėkštę, pabarstome smulkinta feta ir mėtos lapeliais.
  11. 8. Patiekiame ir skanaujame!
Nicos salotos su tunu ir ančiuviais
(1)