Šviežių kopūstų salotos su morkomis, raudonaisiais svogūnais ir garstyčių-medaus užpilu

2024-03-26 Autorius WorldRecipes.lt

Šviežių kopūstų salotos su morkomis, raudonaisiais svogūnais ir garstyčių-medaus užpilu
Kopūstas yra viena iš mano mėgstamiausių daržovių. Visada be galo laukiu kada tik parduotuvėse pasirodys šviežios, traškios ir gražiai žalios galvos kopūstai, kad galėčiau jų prisipirkti. O kai jau sulaukiu ir prisiperku, tuomet pradedu kopūstų sezoną su įvairiausiomis sriubomis, skaniaisiais troškiniais ir lengvomis salotomis. Šį kartą vienos iš mano pačių mėgstamiausių salotų (o gal ir mėgstamiausios) su morkomis, raudonaisiais svogūnais ir su nuostabiu medaus-garstyčių užpilu. Paruošti be galo lengva, o skonis toks geras, kad galėčiau valgyti ir valgyti. Skaniai valgosi ir vienos, bet tuo pačiu gali būti ir nuostabus garnyras prie įvairių mėsos ar žuvies patiekalų.

Ingredientai

    • kopūstas: 1 nedidelės galvos
    • morkos: 1-2
    • raudonieji svogūnai: 1 nedidelio
     Užpilui:
    • grūdėtosios garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • skystas medus: 1 valgomojo šaukšto
    • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
    • aliejus: 3-4 valgomųjų šaukštų
    • sojų padažas: kelių lašų
    • druska (jei norisi)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių daržoves supjaustome, sudedame į didesnį dubenį.
  2. 2. Tuomet visus užpilo ingredientus sumaišome tarpusavyje, užpilame ant daržovių bei rankomis sutriname, pagniaužome, kad išsiskirtų sultys.
  3. Reklama
  4. 3. Patiekiame ir skanaujame!
Šviežių kopūstų salotos su morkomis, raudonaisiais svogūnais ir garstyčių-medaus užpilu
Šviežių kopūstų salotos su morkomis, raudonaisiais svogūnais ir garstyčių-medaus užpilu
Salotos su tunu ir daržovėmis
(3)
Šiltos daržovių salotos su avinžirniais ir anakardžių padažu
(1)