1. Pirmiausia išverdame kietai kiaušinį bei išimame trynį.
2. Tuomet česnako skilteles sudedame į grūstuvę, įberiame druskos bei kruopščiai sugrūdame (kad gautume vientisą masę).
Reklama
3. Tada sudedame du žalius kiaušinio trynius, išplakame. Po to palengva (!) pilame aliejų bei energingai plakame, kol susidarys tiršta masė.
4. Įpilame šaukštelį citrinos sulčių bei suberiame sutrupintą virto kiaušinio trynį. Viską energingai išplakame, pagardiname druska bei pipirais pagal savo skonį. Jeigu reikia, galima įpilti daugiau citrinos sulčių. Skanaujame!
5. Pastebėjimas: Kad šis padažas tikrai gerai pavyktų, naudojame kambario temperatūros produktus. Jeigu norisi tirštesnio padažo, galima į jį įmaišyti sugrūstą virtą bulvę arba sutrupintą senos duonos riekę.
6. Pastebėjimas: Tai toks padažiukas-pagardukas, kuris nuostabiai tinka beveik prie visko: nuo keptos mėsos iki keptos žuvies. Be galo gardu su bulvėmis.
7. Rekomendacija: Daugiau padažų receptų rasite: Padažai.