"Dalgona" kava

2020-04-18 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

"Dalgona" kava
Ar jau išmėginote šią kavą, dėl kurios šiuo metu visas pasaulis eina iš proto?

Dalgona - tai kava, kuri atsirado bei išpopuliarėjo Pietų Korėjoje karantino metu, nes žmonės negalėjo nueiti į savo mėgiamą kavinę išgerti savo mėgiamiausios latte.

Aš jau išmėginau, labai patiko ir tikiu, kad tai bus vasaros topas.

Ingredientai

    • tirpi kava: 2 šaukštų
    • cukrus: 2 šaukštų
    • karštas vanduo: 2 šaukštų
    • ledo kubeliai: kelių
    • pienas: 1 stiklinės

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia tirpią kavą, cukrų ir karštą vandenį su plakimo šluotele plakame maždaug 2-4 minutes, kol masė taps standi.
  2. 2. Tuomet į stiklinę su pienu beriame ledo kubelius ir ant viršaus uždedame kavos kremą. Lepinamės!
  3. paruošta dalgona kava
  4. 3. Pastebėjimas: Aš pati šį kartą nedėjau ledo kubelių, bet šiek tiek pašildžiau pieną.
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau kavų receptų rasite: Kavos receptai.
Kava su nutella ir grietinėle
(4)
Juoda kava
(2)