Pumpkin spice - moliūgų sirupas kavai

2022-01-05 Autorius WorldRecipes.lt

Pumpkin spice - moliūgų sirupas kavai
Turiu prisipažinti, kad tikrai nemėgstu šalčio, žvarbaus oro, mielai gyvenčiau ten kur visada šilta. Bet kadangi mūsų tokie dalykai sunkiai įsivaizduojami, visada stengiuosi rasti ir kolekcionuoti dalykus, dėl kurių šaltasis sezonas tampa mielesnis. Mano ruduo tikrai neįsivaizduojamas be trintos moliūgų sriubos, kvepiančių obuolių pyragų, o taip pat ir be prieskoninio moliūgų sirupo kavai. 

Pumpkin Spice Latte man visada primena mano kelionę po Ameriką; ten pirmą kartą jos paragavau, po to prašiau stoti prie kiekvieno Starbucks, dar bent vienam puodeliui. Labai geri prisiminimai. O dabar, kai susiruošiu į kokią kelionę, visada paieškos sistemose susirandu, ar bus ten Starbucks, o jeigu bus, dar patikrinu ar dabar yra tas sezonas, kai jie galės man paruošti puodelį šildančios moliūginės kavos? Taip taip. Kiekvienas savyje turime silpnybių.

Gera žinia apie mano prieskoninį moliūgų sirupą! Jo tikrai labai lengva pasiruošti ir savo virtuvėje. Juo paskaninta kava tampa visiškai kitu gėrimu - daug jaukesniu, šiltesniu ir malonesniu. Tad labai rekomenduoju nieko nelaukti ir dabar pradėti ruošti šį sirupą kavą, štai Jums tobulas receptas! 

Ingredientai

    • vanduo: 1 stiklinės (250 mililitrų)
    • rudas cukrus: 1 stiklinės (200 gramų)
    • maltas cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • maltas muskatas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • maltas imbieras: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
    • moliūgų tyrė: 3-4 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į vidutinio dydžio puodą supilame vandenį, suberiame cukrų ir kaitiname virš vidutinio dydžio kaitros kartas nuo karto pamaišydami, kol cukrus ištirpsta.
  2. 2. Tada suberiame maltą cinamoną, muskatą ir imbierą. Sudedame moliūgų tyrę. Gerai išmaišome ir, sumažinę kaitrą iki mažos, kaitiname dar maždaug 5 minutes.
  3. Reklama
  4. 3. Paruoštą sirupą atvėsiname ir supilame į stiklainį.
  5. 4. Šaldytuve galima laikyti net iki 2 savaičių.
  6. 5. Paruoštą kavą pagardiname 3-4 arbatiniais šaukšteliais sirupo, šlakeliu pieno, o viršų papuošiame plakta grietinėle ir žiupsneliu malto cinamono. Skanaus!
Matcha latte kava
(1)
Kava su nutella ir grietinėle
(4)
Chai latte kava
(3)
"Dalgona" kava
(11)
Kava "Frappe"
(4)