Tikriausiai daugelis yra valgę keptą kiaušinį. Šį kartą noriu parodyti, kaip aš jį patiekiu duonos riekelėje. Taip atrodo daug gražiau ir man būna daug skaniau. Ypač mėgstu jais pasilepinti savaitgalio rytais, kai niekur nereikia skubėti.
1. Iš pradžių duonos riekelėse padarome skylutę (išimame minkštimą), iš abiejų pusių aptepame sviestu.
2. Tuomet dedame riekeles į keptuvę ir keletą minučių pakepiname, apverčiame, į skylutę įmušame po kiaušinį, sumažiname ugnį, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar kelias minutes (priklausomai kokio skystumo kiaušinio norisi).
Reklama
3. Per tą laiką, kol duona kepa nuplauname ir nusausiname špinatų lapus, riekelėmis supjaustome česnaką.
4. Iškeptą duoną padedame į lėkštę, pagardiname druska ir pipirais, o toje pačioje keptuvėje ant sviesto pakepiname česnako skilteles, paskui sudedame špinatus, keletą minučių pakepiname, apšlakstome citrinos sultimis, pagardiname druska ir tarkuotu muskato riešutu.
5. Špinatus sudedame prie duonos riekelių ir prieš patiekdamos sumuštinius apšlakstome triufelių arba garstyčių aliejumi. Lepinamės!