Florentinai su kukurūzų dribsniais, kondensuotu pienu, aguonomis ir sezamo sėklomis

2023-08-28 Autorius WorldRecipes.lt

Florentinai su kukurūzų dribsniais, kondensuotu pienu, aguonomis ir sezamo sėklomis
Vakar nusprendžiau iškepti šiuos fainus ir labai skanius sausainius - florentinus su kukurūzų dribsniais, kondensuotu pienu, aguonomis ir sezamo sėklomis. Visiems smaližiams tikrai labai patiks. Pamėginkite pasigaminti. :)

Ingredientai

    • sutirštintas kondensuotas pienas: 1 indelio
    • kukurūzų dribsniai: 250 gramų (a la cornflakes)
    • aguonos: 1 saujos
    • sezamo sėklos: 1 saujos

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 190 laipsnių, pasiruošiame skardas, kuriose kepsime. Skardas ištiesiame kepimo popieriumi.
  2. 2. Svarbiausia, kad kondensuotas pienas būtų ne iš šaldytuvo, o kambario temperatūros ir takus. Jeigu ne, tai reikia jį truputį pašildyti atskirai dubenėlyje arba karšto vandens vonelėje.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ant dribsnių užpilame kondensuotą pieną ir sumaišome. Masė tampa klampi, bet dribsniai nepaskęs kondensuotame piene.
  5. 4. Tuomet užbarstome aguonų ir sezamo sėklų, pamaišome. Viskas nebus itin šlapia ir klampu, gali atrodyti, kad jau nebesulips, bet nesibaiminame, cukrus, esantis kondensuotame piene, itin puikiai viską sulipdys.
  6. 5. Dedame po šaukštą lizdelius į kepimo skardą ant kepimo popieriaus ir kepame maždaug 7 minutes. Stebime, kad nesudegtų, bet turi truputį pakeisti spalvą.
  7. 6. Vėsdami florentinai sutvirtėja. Skanaus!
  8. 7. Patarimas: Kepame ant kepimo popieriaus su silikoniniu paviršiumi, tuomet sausainiai neprilimpa ir lengvai nusiima.
  9. 8. Rekomendacija: Daugiau florentinų receptų rasite: Florentinai.
Florentinai su kukurūzų dribsniais, kondensuotu pienu, aguonomis ir sezamo sėklomis
Sveiki kalėdiniai sausainiai
(1)