„Paprasti sausainiai su obuoliais ir cinamonu“ - tai aromatingi, šilumą skleidžiantys gardėsiai, puikiai tinkantys jaukiems vakarams. Pagrindinis šio recepto ingredientas - obuoliai - suteikia sausainiams švelnios drėgmės.
Galimos ingredientų alternatyvos
- Margarinas gali būti keičiamas sviestu, kuris suteikia natūralesnį skonį ir didesnį riebumą. Norint sveikesnio pasirinkimo, galima naudoti kokosų aliejų.
- Grietinė gali būti keičiama graikišku jogurtu, suteikiančiu švelnią rūgštelę ir mažiau riebalų.
- Obuoliai – vietoje jų galima rinktis kriaušes ar slyvas, kurios suteiks kitokią tekstūrą ir skonį.
Patiekalo gaminimo patarimai
Kad sausainiai būtų kuo trapesni, labai svarbu neperminkyti tešlos ir iškočioti ją tik po atvėsinimo. Be to, pasirūpinkite, kad obuoliai būtų vidutinio dydžio ir ne per sultingi – taip išvengsite, kad sausainiai taptų per minkšti.