Paprasti sausainiai su obuoliais ir cinamonu

2024-11-01 Autorius Jurgittos receptai

Paprasti sausainiai su obuoliais ir cinamonu
„Paprasti sausainiai su obuoliais ir cinamonu“ - tai aromatingi, šilumą skleidžiantys gardėsiai, puikiai tinkantys jaukiems vakarams. Pagrindinis šio recepto ingredientas - obuoliai - suteikia sausainiams švelnios drėgmės.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Margarinas gali būti keičiamas sviestu, kuris suteikia natūralesnį skonį ir didesnį riebumą. Norint sveikesnio pasirinkimo, galima naudoti kokosų aliejų.
  • Grietinė gali būti keičiama graikišku jogurtu, suteikiančiu švelnią rūgštelę ir mažiau riebalų.
  • Obuoliai – vietoje jų galima rinktis kriaušes ar slyvas, kurios suteiks kitokią tekstūrą ir skonį.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad sausainiai būtų kuo trapesni, labai svarbu neperminkyti tešlos ir iškočioti ją tik po atvėsinimo. Be to, pasirūpinkite, kad obuoliai būtų vidutinio dydžio ir ne per sultingi – taip išvengsite, kad sausainiai taptų per minkšti.

Ingredientai

    ~12 sausainių:
    • margarinas: 200 gramų (arba sviestas)
    • grietinė: 200 gramų
    • tryniai: 2
    • miltai: 3 stiklinių (1 stiklinė - 200 ml)
    • cukrus: 4 valgomųjų šaukštų
    • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio + 1 valgomojo šaukšto cukraus (obuoliams pabarstyti)
    • obuoliai: 3-4 vieno dydžio (vidutiniai)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje miltus berkite ant stalo (arba lentos, nes reikės kapoti peiliu), ant viršaus tarkuokite sviestą arba margariną, supilkite grietinę, dėkite trynius, berkite cukrų bei vanilinį cukrų. Imkite peilį, braukite juo nuo kraštų miltus bei viską kapokite, kol visi produktai susimaišo tarpusavyje. Tuomet šaltomis rankomis suminkykite į tešlą.
  2. 2. Tada tešlą dalinkite į 4 dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę bei dėkite į šaldytuvą, kad gerai atvėstų (geriausia palikti visai nakčiai).
  3. 3. Po to iš šaldytuvo išimkite tešlą (jos perminkyti nereikia, nes tešla neturi pernelyg atšilti). Iškočiokite 30 centimetrų skersmens apvalų lakštą. Supjaustykite į 12 dalių (trikampiais).
  4. 4. Obuolius nulupkite, pabarstykite cinamono bei cukraus mišiniu (truputį palikite sausainių pabarstymui).
  5. 5. Dėkite skiltelę ant platesnio trikampėlio galo bei suvyniokite į ragelį. Jei obuolių skersmuo labai didelis, lakštą galite dalinti į 8 dalis, kad užtektų trikampėlio pločio obuoliui apvynioti.
  6. 6. Pabarstykite sausainius likusiu cinamono bei cukraus mišiniu (arba tik cukrumi).
  7. 7. Kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20–30 minučių, kol viršus ima gražiai ruduoti.
  8. 8. Labai gardūs sausainukai. Prieš valgydami leidžiame jiems visiškai atvėsti, tada jie būna trapesni. Skanaus!
Kapotos tešlos sausainiai - pyragėliai
(17)
Kakaviniai espresso sausainiai
(1)