Folijoje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis

2024-02-28 Autorius Kviečiu į virtuvę

Folijoje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis
Tai vienas iš kada skaniausiai mano paruoštų vištienos patiekalų, kuris be galo patiko visai šeimai. Vištienos blauzdelės gavosi itin sultingos su daržovių sluoksniu ir fantastišku padažu. Ar taip gaminsime ir ateityje? Garantuotai. Ir tikrai ne vieną ir ne du kartus, nes valgant pirštus galima apsilaižyti.

Beje, tokiu receptu kuo idealiausiai tinka kepti ir naminę vištieną, nes ji gaunasi sultinga bei minkšta, kepant visai neišsausėja.

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 4
    • bulvės: 2
    • svogūnai: 1
    • morkos: 2
    • pomidorai: 2
    • paprikos: 2 (nėra būtina)
    • porai: 1
    • sviestas: 100 gramų
    • grūdėtosios garstyčios: 2 arbatinių šaukštelių
    • medus: 2 arbatinių šaukštelių
    • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 1,5 valgomojo šaukšto
    • česnakas: 3 skiltelių
    • smulkinti žalumynai: 2 valgomųjų šaukštų (svogūnų laiškų, krapų, petražolių)
    Prieskoniai vištienai:
    • mėgstami vištienos prieskoniai: 2 arbatinių šaukštelių
    • saldžiosios paprikos milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    Prieskoniai daržovėms:
    • bulvių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
    • druska: žiupsnio
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos blauzdeles įpjaukite peiliu. Pabarstykite druska, pipirais, vištienos prieskoniais, paprikos milteliais, dėkite garstyčias, medų ir gerai įtrinkite blauzdeles.
  2. 2. Tada daržoves nulupkite, nuplaukite, bulves ir pomidorus supjaustykite stambesniais kubeliais, svogūną ir porą pusžiedžiais, morkas griežinėliais, paprikas juostelėmis, česnaką pasmulkinkite.
  3. Reklama
  4. 3. Tuomet susmulkintas daržoves pagardinkite druska, pipirais, bulvių prieskoniais bei raudonėliu.
  5. 4. Sudėkite pomidorų padažą ir grietinę. Lengvai išmaišykite.
  6. 5. Pasiruoškite 4 folijos lapelius, kiekvieną blauzdelę kepsite atskirai.
  7. 6. Ant folijos lakšto berkite daržovių (stenkitės, kad pakliūtų visokiausių), ant viršaus dėkite po vištienos blauzdelę.
  8. 7. Dėkite gabaliuką sviesto ir susukite į vokelį. Šitaip paruoškite visus 4 vokelius.
  9. 8. Dėkite kepti į įkaitintą iki 200 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 40-50 minučių.
  10. 9. Po to vištieną su daržovėmis pabarstykite susmulkintais žalumynais, patiekite ir skanaukite!
Folijoje keptos vištienos blauzdelės su daržovėmis

Luna

Gaminu jau 15 metų, tai mano firminis patiekalas.
Atsakyti
Naminis kebabas lavaše su vištiena
(7)
Vištiena indišku stiliumi
(2)
Raudonų pupelių ir vištienos sriuba su grietinėle
(1)
Kiek laiko virti vištieną?
(1)
Salotos su apelsinais ir vištienos kepsneliu
(1)