Gira iš ruginės duonos be mielių

2023-08-11 Autorius WorldRecipes.lt

Gira iš ruginės duonos be mielių
Labai saldi ir skani naminė gira. Pažįstu nemažai žmonių, kurie nemėgsta mielių kvapo, tad galima namuose pasigaminti tokią girą be mielių. Užviriname vandenį ir padarome duonos trupinius. Sudedame viską į stiklainį. Leidžiame girai rūgti karštyje. Tuomet nukošiame ir atšaldome. Perkošę susidariusio raugo neskubame išmesti. Dar kartą įpilame razinų, cukraus ir vandens - ir antrą dieną gausime dar skanesnę girą. Ir taip toliau, kol nusibosta. Tikrai geras giros variantas! :) 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • ruginės duonos: 500 gramų
    • vandens: 2 litrų
    • cukraus: 4 valgomųjų šaukštų
    • razinų: pagal skonį (nėra būtina)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia uždedame vandenį ant kaitros, užviriname ir atvėsiname iki kambario temperatūros.
  2. 2. Duoną supjaustome kubeliais ir šiek tiek padžioviname įkaitintoje orkaitėje.
  3. Reklama
  4. 3. Tada į trijų litrų stiklainį sudedame džiovintą duoną, cukrų.
  5. 4. Užpildome stiklainį vandeniu, uždengiame marle ir paliekame šiltai maždaug 2-3 dienas. Gira per tą laiką turėtų fermentuotis.
  6. 5. Po to perkošiame, išpilstome į butelius, sandariai uždarome ir dar 10-12 valandų padedame šiltai, kad susidarytų dujos.
  7. 6. Atvėsiname ir mėgaujamės. Skanaujame!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau giros receptų rasite: Giros receptai.