Pas mane kiekvienas metais įprastai būna daugybe aviečių, tai būtinai išsispaudžiame ir sulčių. Šis receptas gana paprastas, bet mūsų šeimai labai patinka.
Prisigaminkite ir žiemą galėsite mėgautis vasaros skoniu bei aromatu. ;))
Ingredientai
aviečių
cukraus
Recepto paruošimas
1. Patarimas: Jeigu avietės gražiai suskintos (iš savo sodo) galima jų ir neperrinkti, ir neplauti, o kitas tikrai reikėtų.
2. Paruoštas avietes supilkite į puodą, uždenkite ir užkaiskite.
Reklama
3. Pakaitinkite vis pamaišydami, kol pradės atsirasti skystis.
4. Tuomet uogas pilkite į košimui tinkančią medžiagą ir gerai nusunkite.
5. Vienam litrui sulčių imkite maždaug 400 gramų cukraus (arba dėkite pagal savo skonį, čia mano metai iš metai mėgstamiausia proporcija). Jeigu norisi cukraus galima ir visai nedėti, jeigu mėgstate rūgštesnius skonius. Mes mėgstame iš jo ir arbatas gaminti, tai mėgstame iškart, kad būtų saldžiau. :)
6. Sultis pamatuokite ir įpylę pagal jų kiekį cukraus, virkite.
7. Užvirus pavirkite maždaug 10 minučių, ne ilgiau.
8. Supilstykite į sterilius butelius arba stiklainius ir sandariai užsukite. Lepinkitės!
9. Rekomendacija: Daugiau sulčių receptų rasite: Sulčių receptai.