Greitas vištienos troškinys su grietinėle ir morkomis

2024-09-07 Autorius braske_ir_pipirai

Greitas vištienos troškinys su grietinėle ir morkomis
Greitas vištienos troškinys su grietinėle – tai sotus ir kremiškas patiekalas, kurį paruošite vos per keliasdešimt minučių. Minkšta vištienos mėsa greitai apkepama, tada troškinama kartu su grietinėle, kuri suteikia patiekalui švelnią tekstūrą ir šiek tiek rūgštelės. Prieskoniai, tokie kaip česnakas, svogūnai, ir mėgstamos daržovės bei žolelės praturtina troškinį aromatu ir skoniu.
Šis troškinys puikiai tinka tiek darbo dienos pietums, tiek vakarienei, nes greitai paruošiamas ir lengvai pritaikomas prie įvairių garnyrų – nuo bulvių košės iki makaronų ar šviežių daržovių. Tai patiekalas, kuris sujungia paprastumą ir nepaprastą skonį viename dubenyje.

Redaktorės Vaidos komentaras - kartais į tokį troškinį mėgstu dėti ir smulkiai pjaustytų cukinijų. Žievę nulupu, jeigu ji storesnė. 

Ingredientai

    • Vištienos šlaunelių mėsa: 0,5 kg
    • Svogūnas: 1 vnt.
    • Česnakai: 2-3 skiltelės
    • Morkos: 1 vnt. (didesnė)
    • Provanso žolelės: 1 a.š. 
    • Kmynai: 0,5 a.š. 
    • Druska ir pipirai: pagal skonį
    • Grietinėlė:  200 ml 
    • Alyvuogių aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištieną supjaustyti smulkesniais gabalėliais, supjaustyti svogūnus, sutrinti česnakus, morką sutarkuojame burokine tarka.
  2. 2. Gilesnėje keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų ir apkepti svogūnus, jiems suminkštėjus sudėti česnakus ir kmynus.
  3. 3. Į keptuvę sudėti pjaustytą vištieną, suberti provanso žoleles, druską ir pipirus.
  4. 4. Vištienai apkepus sudėti tarkuotas morkas. Išmaišyti.
  5. 5. Uždengus dangčiu troškinti apie 10 min. Skysčio yra iš mėsos, jeigu trūksta, galima įpilti šiek tiek sultinio ar vandens.
  6. 6. Į keptuvę supilti grietinėlę ir dar papildomai patroškinti 10 min.
Kreminė vištiena su grybais
(5)