Kreminė vištiena su grybais

2020-05-12 Autorius Odeta Kudopčenkienė - Samčio užrašai

Kreminė vištiena su grybais
Amerikietiški patiekalai mane žavi nuo seno, dažnai negaliu nustoti jų gaminti. Amerikiečiai garsėja ne tik greitu maistu, bet ir labai skaniais ir paprastais patiekalais. Ši vištiena patiks visiems, kurie ieško kažko naujo, bet greitai pagaminamo. Visi kas paragavo mano pagamintą patiekalą labai pagyrė ir paprašė pakartoti antros porcijos. Tokia vištiena, patiekta kreminiame grybų padaže yra verta vietos ir ant Jūsų įvairių švenčių stalo.

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištienos filė supjaustome į 4 gabaliukus (iš viso gausis 16 gabaliukų).
  2. 2. Dedame į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepiname, kol vištiena gražiai apskrunda ir iškepa.
  3. Reklama
  4. 3. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šoną.
  5. 4. Tuomet į keptuvę sudedame griežinėliais supjaustytus pievagrybius ir pakepiname, kol apskrus.
  6. 5. Išimame iš keptuvės.
  7. 6. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname susmulkintus česnakus.
  8. 7. Beriame miltus ir išmaišome.
  9. 8. Kai jau miltų masė sutirštėja, pilame sultinį ir grietinėlę, beriame tarkuotą sūrį, druską, pipirus ir maišome, kol masė sutirštės.
  10. 9. Po to į keptuvę dedame vištienos gabaliukus, grybus ir dar patroškiname keletą minučių.
  11. 10. Patiekiame su savo mėgstamu garnyru ir lepinamės!
  12. 11. Pastebėjimas: Amerikoje toks patiekalas labai dažnai yra patiekiamas su makaronais.
  13. 12. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Antienos ir vištienos kukuliukai su pievagrybių padažu
(1)
Noodles - lakštiniai makaronai su vištiena ir kinietiškuoju Pak Choi
(2)
Kinietiški vištienos sparneliai
(4)
Vieno puodo patiekalas / troškinys: vištiena su ryžiais ir daržovėmis
(4)