Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos

2020-07-19 Autorius Lithuanian in the USA

Greitos pomidorų ir skrudinto batono salotos
Vasaros sezonu mano pats mėgiamiausias vaisius/daržovė yra pomidoras. Man asmeniškai nieko nėra skaniau, kaip šviežias pomidoras, ką tik nuskintas iš mano mamos daržo.

Tokios pomidorų ir skrudinto batono salotos yra pagaminamos itin paprastai ir skanios ne tik kaip užkandis, bet labai tinka prie grilintos mėsos arba žuvies patiekalų. Salotos skirtos greitam suvartojimui, todėl paruošiate ir iškart skanaujate!

Ingredientai

    • pomidorai: 3 (vid. dydžio)
    • batonas: 4 riekių
    • susmulkinti svogūnų laiškai: 1 didesnės saujos
    • aliejus: ~3-4 valgomųjų šaukštų (kepimui)
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia pomidorus perpjaukite perpus, tuomet supjaustykite griežinėliais.
  2. 2. Sudėkite į vieną dubenį su svogūnų laiškais, pagardinkite pagal savo skonį druska ir lengvai išmaišykite.
  3. Reklama
  4. 3. Tada batono riekeles supjaustykite didesniais kubeliais.
  5. 4. Keptuvėje įkaitinkite 2 valgomuosius šaukštus aliejaus ant vidutinio kaitrumo ugnies, sudėkite batono kubelius ir kepinkite vis pamaišydami, kol šie gražiai apskrunda.
  6. 5. Įpilkite dar 1 arba 2 valgomuosius šaukštus aliejaus, jeigu atrodo, kad reikia.
  7. 6. Iškepusius batono kubelius sudėkite į lėkštę, kad atvėstų.
  8. 7. Paskui sumaišome su pomidorais. Iškart patiekite. Skanaukite!
  9. 8. Patarimas: Batono kubelius reikia sumaišyti su pomidorais tik prieš pat patiekimą, kitaip batonas labai suminkštėja.
  10. 9. Patarimas: Salotas dar galima, jeigu norisi, apšlakstyti alyvuogių aliejumi bei balzaminiu actu.
  11. 10. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Tradicinės itališkos aštuonkojo salotos
(3)
Salotos su figomis ir karštais vytinto kumpio skrebučiais
(1)