Jogurtinis-grietininis tortas su žele

2018-03-09 Autorius Erikos kulinarija

Jogurtinis-grietininis tortas su žele

Ingredientai

    Biskvitui:
    Kremui:
    • skirtingų skonių želė: 3 pakelių
    • 35-38% riebumo plakamoji grietinėlė: 400 mililitrų
    • kambario temperatūros jogurtas: 300 mililitrų (naudotas braškių skonio)
    • želatina: 20 gramų
    • cukrus: 3 šaukštų
    Viršutinis bezė kremas:
    • kiaušinių baltymai: 4
    • cukrus: 200 gramų
    • vanilinis cukrus: žiupsnelio
    • šviežiai spaustos citrinos sultys: 1-2 arbatinių šaukštelių
    Biskvitų sulaistymui:
    • sultys arba sirupas (naudotas apelsinų sirupas)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Biskvitas: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sutriname su 3 šaukštais cukraus bei plakame, kol tūris padidės maždaug 2-3 kartus.
  2. 2. Tuomet gerai atšaldytus baltymus išplakame su likusiu cukrumi. Baltymų turi padaugėti apie 6-7 kartus. Baltymus atsargiai medine mentele sumaišome su tryniais. Po to sudedame persijotus miltus. Maišome, kol visai neliks miltų gumulėlių.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame iki 180-200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių. Biskvitą atvėsiname bei padaliname į 3 dalis.
  5. 4. Kremas: Želę pasiruošiame taip, kaip nurodyta ant pakelių - tik vietoje 500 mililitrų vandens - pilame apie 350-400 mililitrų - šitaip želė bus standesnė.
  6. 5. Kai šiek tiek pravės - supilame į negilų indelį bei paliekame šaldytuve, kol darysime kremą. Kai pakankamai sustings - supjaustome kvadratėliais.
  7. 6. Tada želatiną užpilame su 60 mililitrų vandens bei paliekame išbrinkti. Gerai atšaldytą grietinėlę išplakame su cukrumi iki standumo.
  8. 7. Po to išbrinkusią želatiną ištirpiname garų vonelėje, atvėsiname bei labai plona srovele pilame į jogurtą ir plakame mikseriu.
  9. 8. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę bei atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
  10. 9. Į kremą sudedame želę bei išmaišome.
  11. 10. Pastebėjimas: Galima kremo (dar nemaišyto su žele) atsidėti torto aptepimui.
  12. 11. Viršutinis bezė kremas: Baltymus truputį suplakame, sudedame cukrų ir vanilinį cukrų.
  13. 12. Tuomet indą su šia mase statome ant puodo su verdančiu vandeniu (indas neturėtų siekti vandens) bei paplakus maždaug 5 minutes sudeda,e citrinos rūgštį. Plakame dar maždaug 5-10 minučių. Kai kremas aplimpa apie mikserio šluoteles - indą nuimkite nuo garų vonelės bei dar paplakite maždaug 3-5 minutes (kremas turi blizgėti).
  14. 13. Torto surinkimas: Į torto formą įdedame biskvito pagrindą - jį apšlakstome sultimis arba sirupu, uždedame bei išlyginame dalį kremo - vėl biskvitas, sirupas, kremas ir viršus, sirupas. Aptepame tortą. Viskas. Skanaujame!
Helovino tortas - Rudens džiazas
(2)