1. Želė: Želė paruošiame pagal instrukciją nurodytą ant jų pakelio, tik, jei norisi, kad viršutinis žele sluoksnis būtų standesnis, naudojame mažiau vandens nei nurodyta.
2. Biskvitas: Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių.
Reklama
3. Išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų.
4. Tuomet kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi bei vaniliniu cukrumi iki kol masė pabals.
5. Tada trynius supilame į baltymų masę, suberiame miltus bei atsargiai viską išmaišome.
6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros, tešlą supilame į 21 centimetro skersmens kepimo formą bei kepame maždaug 10-15 minučių, kol įsmeigus medinį iešmelį ištraukiame jį sausą.
7. Vidurinis sluoksnis: Želatiną ištirpiname 100 mililitrų vandens. Grietinėlę išplakame su cukrumi bei sumaišome su jogurtu. Vieną saują vyšnių sutriname smulkintuvu į košytę bei įmaišome į grietinėlės ir jogurto masę. Po to į gautą masę supilame ištirpintą želatina.
8. Pasiruošiame torto formą nuimamais kraštais, padengiame maistine plėvele, jei forma leidžia vandenį. Įdedame iškeptą biskvitą, jį galima sulaistyti norimu sirupu (pvz.: vyšnių uogienės sirupu). Ant jo supilame jogurto bei grietinėlės masę.
9. Užberiame likusią saują vyšnių bei šiek tiek paspaudžiame, kad užpilant žele jos nepakiltų į viršų. Paskui užpilame žele bei padedame į šaldytuvą bent jau 6 valandoms, o dar geriau per visą naktį. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.