Juodųjų pupelių troškinys

2018-01-14 Autorius Viktoro užrašai

Juodųjų pupelių troškinys

Ingredientai

    • sūdyta šoninė (bacon): 10 plonų riekelių
    • raudonieji svogūnai: 2 (vidutinio dydžio)
    • česnakas: 5-6 skiltelių
    • jautienos sultinys: 500 mililitrų
    • kapoti pomidorai: 1 skardinės
    • pomidorų pasta: 2 valgomųjų šaukštų
    • vorčesterio padažas: 2 arbatinių šaukštelių (arba HP padažas)
    • čili milteliai: 2 arbatinių šaukštelių
    • virtos juodos pupelės: 2 puodelių
    • druska
    • pipirai
    • grietinė
    • citrinos sultys
    • sviestas

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių supjaustykite šoninę bei apkepkite puode su šiek tiek sviesto, kol šoninė pradės leisti riebalus. Tada sudėkite susmulkintą svogūną bei kepkite maždaug 5 minutes. Smulkiai sukapokite česnaką bei dėkite i puodą. Pakepkite dar apie 5 minutes bei pilkite sultinį, pomidorų pastą, sukapotus pomidorus, padažą ir čili miltelius. Sudėkite pupeles, viską užvirkite, sumažinkite kaitrą bei virkite atidarytame puode maždaug 15 minučių.
  2. 2. Prieš patiekdamos paskaninkite šaukšteliu grietinės bei šlakeliu citrinų sulčių. Galite, jei norisi, įtarkuoti kietojo sūrio (parmezano ar džiugo). Skanaukite!
  3. 3. Pastebėjimas: Galite patiekti tiek kaip garnyrą, tiek valgyti kaip pagrindinį patiekalą su traškia duonele.
Jautienos mentės troškinys su keptomis pupelėmis
(4)
Pupelių ir stirnienos troškinys
(6)