Kepta vištiena su citrina ir Provanso žolelėmis

2018-05-17 Autorius WorldRecipes.lt

Kepta vištiena su citrina ir Provanso žolelėmis

Ingredientai

    • vištienos ketvirčiai: 4 (galima naudoti ir kulšeles arba šlauneles)
    • citrinos sultys: iš 2 mažų citrinų.
    • extra virgin alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • druska
    • pipirai: daug
    • Provanso žolelės: daug

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių gerai nuplauname bei nusausiname vištieną. Į didelį dubenį išspaudžiame citrinų sultis, supilame aliejų, sudedame vištienos ketvirčius bei apibarstome juos druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Leidžiame pasimarinuoti mažiausiai 30 minučių, kartas nuo karto apversdamos bei pamakaluodamos.
  2. 2. Tuomet įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros, į kepimo indą sudedame vištieną bei paviršių gausiai apibarstome Provanso žolelėmis ir pipirais. Orkaitės apačioje į gilią skardą įpilame verdančio vandens, kuris garuodamas drėkins orkaitę, o tokiu būdu kepama mėsytę neišsausės bei bus itin minkšta.
  3. Reklama
  4. 3. Po 25 minučių kepimo vištienos ketvirčius apverčiame. Kepame dar maždaug 20-25 minutes, kol vištiena pilnai iškeps. Paskutines kelias minutes dar patariame įjungti grilio funkciją, kad paviršius įgautų auksinį atspalvį. Išėmusios iš orkaitės, leidžiame mėsai atvėsti maždaug 5 minutes bei pradedame skanauti!
  5. 4. Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.
Kepta vištiena su citrina ir Provanso žolelėmis
Vištiena garų puode
(2)
Bao bandelės su traškia vištiena
(3)
Bandelės / Pyragėliai su vištiena
(6)
Kepti ryžiai su vištiena, morkomis ir žirneliais
(2)
Trinta salierų sriuba su vištiena
(2)