Kepti ryžiai su vištiena, morkomis ir žirneliais

2020-03-13 Autorius WorldRecipes.lt

Kepti ryžiai su vištiena, morkomis ir žirneliais
Tai labai populiarus vištienos patiekalas Kinijoje ir pietryčių Azijoje, ypač tarp vietinių gyventų, bet taip pat tai ir turistų pasirinkimas numeris vienas. Šį kartą jį gaminsime namie ir lepinsimės juo nuostabiu skoniu!

Ingredientai

    • sezamų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • rapsų arba kitas silpno skonio aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
    • vištienos krūtinėlės filė: 1 didelės (supjaustytos)
    • morkos: 2 (supjaustytos kubeliais)
    • šaldyti arba švieži žalieji žirneliai: 1 puodelio
    • svogūnai: 1 (susmulkinto)
    • česnakas: 2-3 skiltelių
    • kiaušiniai: 2
    • išvirti ryžiai: 2-3 puodelių
    • sojų padažas: 3-4 valgomųjų šaukštų (ragaujame, nes jų sūrumas smarkiai variuoja)
    • juodieji pipirai
    Nėra būtina, bet gaunasi skaniau ir gražiau:
    • skrudinti žemės arba anakardžių riešutai
    • laiškiniai svogūnai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje su rapsų ir sezamų aliejumi apskrudinkite vištieną.
  2. 2. Ištraukite ir atidėkite.
  3. 3. Tuomet keptuvėje apkepinkite svogūną. Jeigu trūksta aliejaus, įpilkite dar šlakelį sezamų aliejaus.
  4. 4. Tada suberkite šaldytus žirnelius, galite įpilti šlakelį vandens ir kepkite, kol jie šiek tiek suminkštės.
  5. 5. Suberkite morkas, įtraiškykite česnakus ir kepkite, kol visos daržovės suminkštėja.
  6. 6. Įmuškite kiaušinius, po kiekvieno iš karto išmaišykite kiaušinį.
  7. 7. Supilkite virtus ryžius, pilkite sojų padažo, maišykite, ragaukite, ar pakanka sūrumo. Papipirinkite.
  8. 8. Kad būtų dar gardžiau, aš pati įprastai neatsispiriu pagundai įberti riešutų ir šiek tiek laiškinių svogūnų. Pasilepinkite!
Makaronai su vištiena ir daržovėmis grietinėlės padaže
(1)