Namuose turėjau vištienos blauzdelių ir galvojau ką čia pasigaminus. Buvau užsirašiusi išbandymui receptą su žirnelių ankštimis, tik ten originaliai naudojo vištienos kumpelius. Bet viskas pavyko puikiai ir blauzdelėmis. Pamėginkite ir Jūs tokį vištienos patiekimo būdą, tikrai labai gardu.
Ingredientai
vištienos blauzdelės: 6
augalinis aliejus: 1 valgomojo šaukšto
druska
juodieji pipirai
česnakas: 3 skiltelių
baltojo vyno actas: ~80 mililitrų
cukrus: 3-4 arbatinių šaukštelių
druska: 2 arbatinių šaukštelių (papildomai)
raudonosios paprikos dribsniai: 0,5 arbatinio šaukštelio
jaunų žirnių ankštys: ~250 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia vištienos blauzdeles iš visų pusių apibarstome druska bei juodaisiais pipirais.
2. Tada keptuvėje įkaitiname aliejų.
Reklama
3. Sudedame vištieną į keptuvę ir kepame nuo 5 iki 8 minučių, kol gražiai apskrunda.
4. Indelyje sumaišome vyno actą, cukrų, druską, papriką bei griežinėliais supjaustytą česnaką.
5. Iš keptuvės išimame vištieną ir sudedame į kepimo skardą.
6. Tada į keptuvę supilame indelio turinį ir kai tik užverda, užpilame ant vištienos.
7. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-25 minutes.
8. Pabaigoje sudedame žirnių ankštis ir kepame dar maždaug 10 minučių.
9. Labai skanu patiekti su virtais ryžiais (jeigu tik juos mėgstate). Skanaus!