Vištienos blauzdelės su bulvėmis karšto oro gruzdintuvėje

2024-10-16 Autorius Galina Ben

Vištienos blauzdelės su bulvėmis karšto oro gruzdintuvėje
Vištienos blauzdelės su bulvėmis karšto oro gruzdintuvėje - tai yra greitas ir skanus vištienos blauzdelių patiekalas su bulvėmis ir česnaku. Vištiena ir bulvės yra lengvai pagardinamos prieskoniais, kuriuos mėgstate, tokius kaip vištienos prieskoniai, druska bei šlakelis aliejaus. Šis patiekalas kepamas apie 45 minutes 200°C temperatūroje, kad viskas gražiai apskrustų ir taptų trašku. Viduryje kepimo, rekomenduojama apversti vištienos blauzdeles, kad jos tolygiai apskrustų iš abiejų pusių. Ši kombinacija užtikrina, kad patiekalas bus aromatingas, sultingas ir puikiai derės su česnakiniu aromatu bei švelniai prieskoninėmis bulvėmis.

Redaktorės Vaidos komentaras - paprastas, komfortiškas maistas, kuris tikrai patiks kiekvienam. Šalia patiekite mėgstamų daržovių salotų ir, jeigu norisi, gardaus padažo.

Ingredientai

    • Vištos blauzdelės: 4-5 vnt.
    • Bulvės:  2-3 vnt. (priklausomai nuo dydžio)
    • Prieskoniai vištienai: 1-2 arb. š. 
    • Česnakai: 2 skiltelės
    • Druska: pagal skonį
    • Aliejus: šiek tiek

    Recepto paruošimas

  1. 1. Vištos blauzdeles sudėti į dubenį.
  2. 2. Bulves nuskusti, pjauti per pusę ar į keturias dalis ir sudėti prie vištienos. Ten pat sudėti nuluptas česnako skilteles.
  3. 3. Viską pagardinti vištienos prieskoniais ir druska.
  4. 4. Įpilti šiek tiek aliejaus ir viską gerai išmaišyti.
  5. 5. Išdėlioti karšto oro gruzdintuvėje ir kepti 200 C temperatūroje apie 45 min. Praėjus pusei kepimo laiką vištieną ir bulves apversti.
  6. mėsa ir bulvės paruoštos kepti
Recepto autorė Galina Ben