Keptas sprandinės vyniotinis

2020-05-07 Autorius Ingrida - Kviečiu į virtuvę

Keptas sprandinės vyniotinis
Įprastai aš gamindavau karkos vyniotinį, bet neseniai nepavyko jos nusipirkti, nes parduotuvėje tiesiog nebuvo. Tai, nusprendžiau suktis iš padėties ir pirmą kartą gyvenime pasigaminau sprandinės vyniotinį. Galiu pasakyti tik tiek - pavyko nuostabiai. Skonis pranoko visus lūkesčius. Pats vyniotinis pjaustosi itin gražiai ir netrupa. Skanumėlis! 

Ingredientai

    • kiaulienos sprandinė: 1 kilogramo
    • česnakas: 2 skiltelių
    • druska: pagal skonį
    • juodieji pipirai: žiupsnio
    • džiovintas raudonėlis: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia česnaką sutarkuokite.
  2. 2. Sutarkuotą česnaką sumaišykite su aliejumi, druska, pipirais ir raudonėliu.
  3. Reklama
  4. 3. Gautu mišiniu įtrinkite kiaulienos sprandinę.
  5. 4. Tada suvyniokite į kepimo rankovę, suriškite virtuviniu siūlu ir leiskite per visą naktį pasimarinuoti šaldytuve.
  6. 5. Po to kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros maždaug 50-60 minučių.
  7. 6. Atvėsinkite.
  8. 7. Paskui išvyniokite iš kepimo rankovės.
  9. 8. Pjaustykite ir lepinkitės!
  10. supjaustytas kiaulienos sprandinės vyniotinis
  11. 9. Rekomendacija: Daugiau vyniotinių receptų rasite: Vyniotinių receptai.
Marinuoti BBQ šonkauliukai orkaitėje
(5)
Totoriški čeburekai su kiauliena
(20)