Keptos naminės dešrelės su daržovėmis

2023-06-14 Autorius WorldRecipes.lt

Keptos naminės dešrelės su daržovėmis
Tokios orkaitėje keptos dešrelės su daržovėmis priklauso ne tik "vieno puodo" (šiuo atveju skardos), bet ir "tinginio virtuvėje" kategorijai. Viską pavyks suruošti per maždaug 15 minučių, o vakarienei paruošite pagrindinį patiekalą su garnyru ir nuostabiu padažu bei minimaliu kiekiu betvarkės virtuvėje. Geriausia naujiena dar yra ta, kad greitai ir lengvai paruošiamos dešrelės su daržovėmis yra dar ir tas patiekalas, kuris nuostabiai tinka šventiniam stalui bei įtinka visiems. Patogiausia ir efektingiausia jį patiekti skardoje, tada kiekvienas atsipjaus ir įsidės tiek, kiek nori bei pasipildys savo lėkštę, kada nori, o pasipildys garantuotai. :)

Papildomi priedai čia visiškai nėra būtini, bet rauginti kopūstai ar paprasčiausios žalios salotos idealiai derės kartu.

Kelios pastabos prieš pradedant ruošti:

1. Sultinį geriau renkamės jautienos, dėl sodresnio skonio ir intensyvesnės spalvos, bet vištienos tinka kuo puikiausiai; 
2. Padažo tirštumas gali priklausyti nuo įvairiausių faktorių (dešrelių sultingumo, orkaitės kaitros ir panašių), tad, jei per tirštas - praskiedžiame verdančiu vandeniu, jei per skystas - išėmę dešreles su daržovėmis kelioms minutėms paliekame orkaitėje, kad sutirštėtų.

Ingredientai

    • šviežios kiaulienos dešrelės: ~700 gramų
    • bulvės: ~700 gramų
    • morkos: 3 vidutinio dydžio
    • saliero stiebai: 3 vidutinio dydžio 
    • raudonieji stiebai: 2 vidutinio dydžio
    • česnakas: 2 didelių skiltelių
    • džiovintas čiobrelis: 2 arbatinių šaukštelių
    • džiovintas raudonėlis (oreganas): 1 arbatinio šaukštelio
    • druska
    • šviežiai malti juodieji pipirai
    • šviežias čiobrelis: kelių šakelių (papuošimui; nėra būtina)
    Padažui:
    • sviestas: 30 gramų
    • miltai: 2,5 valgomojo šaukšto
    • jautienos arba vištienos sultinys: 500 mililitrų (iš kubelio, geriau renkamės ekologišką)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Pasiruošiame kepimo skardą aukštesniais kraštais.
  3. Reklama
  4. 3. Bulves nuskutame, nuplauname ir vidutinio dydžio perpjauname perpus, didesnes į keturias dalis.
  5. 4. Morkas nuskutame, nuplauname ir supjaustome įstrižais didesniais gabaliukais.
  6. 5. Salierų stiebus nuplauname ir taip pat supjaustome įstrižais didesniais gabalėliais.
  7. 6. Svogūnus nulupame, nuplauname ir padaliname į 8 skilteles.
  8. 7. Smulkiai sukapojame česnako skilteles.
  9. 8. Visas daržoves sudedame į skardą, suberiame džiovintą čiobrelį, raudonėlį, pagardiname druska, pipirais, įpilame du šaukštus aliejaus ir gerai išmaišome, kad daržovės tolygiai pasidengtų prieskoniais.
  10. 9. Į skardą sudedame dešreles ir švelniai permaišome su daržovėmis, kad jos taip pat pasidengtų prieskoniais. Dešreles įtaisome ant daržovių viršaus.
  11. 10. Nedideliame prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą ir perpilame į dubenį.
  12. 11. Į sviestą suberiame miltus ir šluotele gerai išmaišome. Visą laiką maišydami po truputį supilame sultinį, kad padažas būtų vientisos konsistencijos ir be miltų gumuliukų.
  13. 12. Paruoštą padažą supilame į skardos kraštą (jokiu būdu ne ant dešrelių ar daržovių!) ir šiek tiek pastumdome į šonus, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.
  14. 13. Dešreles aptepame 0,5 šaukšto aliejaus - šitaip gražiau apskrus.
  15. 14. Skardą su dešrelėmis ir daržovėmis dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 25 minutes.
  16. 15. Praėjus laikui ištraukiame kepimo skardą, dešreles apverčiame, aptepame likusiu 0,5 valgmojo šaukšto aliejaus ir toliau kepame dar maždaug 25 minutes arba, kol dešrelės apskrus ir bulvės bus minkštos. Jei bulvės minkštos, bet dešrelės neapskrudusios, kelias minutes palaikome po aukštu griliumi.
  17. 16. Iškeptas daržoves ir dešreles apibarstome šviežiu čiobreliu (jei naudosite) ir tiekiame dosniai užpildami padažu. Skanaujame!
  18. 17. Rekomendacija: Daugiau receptų iš dešrelių rasite: Dešrelės.
Tuno ir cukinijų blynai
(4)
Kepta vištiena su pomidorų ir alyvuogių padažu
(11)