Kokosų piene keptos česnakinės vištų blauzdelės su grietinėle

2023-10-07 Autorius WorldRecipes.lt

Kokosų piene keptos česnakinės vištų blauzdelės su grietinėle
Neseniai pasakojau kaip galima paruošti česnakines vištienos blauzdeles su soja, o dabar noriu pasidalinti dar vienu fantastišku būdu. Šį kartą jas kepsime orkaitėje, kokosų piene su grietinėle. Patikėkite tokia vakarienė privers pasijausti tarsi vakarieniautume gerame restorane. Man šis receptas buvo tikras atradimas, kuris "prigijo" mūsų šeimoje ir dabar dažnai vištieną gaminame būtent šitaip. Tad dalinuosi mūsų labai pamėgtu patiekalu, kurį raginu išmėginti jau šiandien! 

Ingredientai

    • vištienos blauzdelės: 8
    • česnakų: 10 skiltelių
    • druskos: 1 šaukštelio
    • pipirų: 0,5 šaukštelio
    • muskato riešutų: 0,5 šaukštelio
    • žaliųjų citrinų: 1
    • kokosų pieno: 250 mililitrų
    • riebios grietinėlės: 150 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia vištų blauzdeles gerai įtriname su druska, pipirais, tarkuotu muskato riešutu bei išspaustu česnaku.
  2. 2. Apšlakstome žaliosios citrinos sultimis bei dedame į šaldytuvą pastovėti maždaug 30 minučių.
  3. Reklama
  4. 3. Po to apšlakstome žaliosios citrinos sultimis bei dėkite į šaldytuvą dar 30 minučių.
  5. 4. Ant viršaus užpilame kokosų pieną, išmaišytą su riebia grietinėle (turėtų nepilnai apsemti blauzdeles).
  6. 5. Tuomet kepame iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 55 minutes.
  7. 6. Patiekiame ir skanaujame!
Soti mišrainė su vištienos skrandukais / skilveliais
(2)
Skanios cezario salotos su vištiena kitaip
(1)