5 šaukštai aromatingo acto (peletrūnų ar kitokių žalumynų),
150 ml natūralaus jogurto.
Recepto paruošimas
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jas pakepinkite ant vidutinės liepsnos, kol gražiai parus. Tada uždenkite keptuvę, sumažinkite liepsną ir dar 10 minučių pakepkite.
2. Svogūnų galvutes ir laiškus supjaustykite gabalėliais. Į bulves suberkite sezamų sėklas ar linų sėmenis ir trumpai pakepinkite. Suberkite svogūnus, supilkite sultinį, pagardinkite actu, druska ir pipirais, nuimkite keptuvę nuo liepsnos ir palikite ją uždengtą dar 15 minučių. Česnaką išspauskite, sumaišykite su jogurtu, įberkite druskos ir pipirų. Bulvių mišrainę sudėkite į lėkštes, ant viršaus uždėkite porą šaukštų česnakinio jogurto. Jogurtą galima keisti grietine, į ją pridėti mėgstamų žalumynų, susmulkintos paprikos ar agurkų. Sezamus ar linų sėmenis galima keisti smulkintais riešutais
3. Ši mišrainė tinka ir kaip užkandis, ir kaip garnyras prie didkepsnių, kepsnelių ar ant žarijų keptos mėsos.