Keptų daržovių salotos su halloumi sūriu

2021-12-09 Autorius Gamina Vanagai

Keptų daržovių salotos su halloumi sūriu
Kai tik atvėsta oras, salotų man norisi vis mažiau Bet juk niekas nesakė, kad salotos turėtų būti šaltas maistas. Kai norisi ko nors šilto, bet lengvo, aromatingo ir skanaus, su daug įvairių keptų daržovių ir halloumi sūriu - šios salotos puikiai tinka! Esu jas gaminusi jau daugybę kartų. Pavyksta tikrai nuostabiai ir nieko šiame recepte niekada nekeičiu, nes atrodo, kad jis idealus! 

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Visų pirma salotų lapus ir pomidorų skilteles išdėliokite lėkštėse kiekvienam valgytojui.
  2. 2. Tuomet iš eilės keptuvėje lašelyje alyvų aliejaus (beveik sausoje) pakepinkite visas daržovės - stambiai pjaustytus morkų griežinėlius su skiltelę česnako, išimkite ir toliau pakepkite moliūgo gabalėlius su skiltele česnako, galiausiai atskirai kepkite šparagines pupeles su paskutine skiltele česnako - tiesa, česnaką (smulkintą arba galima ir nesmulkintą) visuomet įdėkite šiek tiek vėliau, kad nesudegtų, o daržoves kepkite trumpai, kad liktų traškios, išimtas visas daržoves dėkite ant salotų lapų.
  3. 3. Galiausiai sausoje keptuveje kepkite halloumi sūrį suraikytą pusės cm storio riekelėmis, kol gražiai apskrunda ir dėkite ant salotų viršaus.
  4. 4. Taip pat į salotas dėkite smulkintą figą, saulėje džiovintus pomidorus, kaparėlius, petražoles, berkite druskos ir pipirų, šlakstome alyvų aliejumi ir balzamiku. Skanaus!
  5. 5. Rekomendacija: Daugiau salotų receptų rasite: Salotos.
Grikių ir burokėlių salotos
(10)
Keptų grybų salotos su lazdynų riešutais
(2)
Salotos su baklažanų čipsais
(1)
Vaisių ir riešutų salotos
(2)