Kiaulienos ir pupelių troškinys

2018-04-26 Autorius Su karamele

Kiaulienos ir pupelių troškinys

Ingredientai

    • kiauliena: ~500 gramų (kumpis, sprandinė arba nugarinė)
    • mėgstami prieskoniai
    • karštas vanduo: ~300 mililitrų
    • pupelės: ~100 gramų (virtų svoris ~350 gramų)
    • svogūnai: 1
    • morkos: 1
    • druska
    • pipirai
    • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
    • grietinė: 5 valgomųjų šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pastebėjimas: Apie šį receptą reikia pagalvoti jau iš vakaro arba iš ryto (jei ruošite vakare), nes reikia užmerkti pupeles maždaug 6-8 valandoms. Patiekalo ruošimą pradėkite nuo pupelių - nupilkite vandenį, kuriame jos mirko, sudėkite į puodą, užpilkite dvigubu kiekiu vandens, bei užvirus vandeniui palikite virti maždaug 60 minučių. Arba greitesniam būdui naudokite konservuotas pupeles, tuomet šį žingsnį galite ir praleisti.
  2. 2. Žalią mėsą pirmiausia supjaustykite kubeliais (po maždaug 20-30 gramų), apibarstykite mėgiamais prieskoniais (bazilikais, raudonėliu, kalendra, maltais pipirais). Mėsą apkepkite keptuvėje, kol dailiai parusvės. Tada apkeptus mėsos gabalėlius sudėkite į puodą, užpilkite su karštu vandeniu bei troškinkite maždaug 30-40 minučių.
  3. 3. Tuo tarpu kol mėsa troškinasi/verda ir verda pupelės, pasiruoškite daržoves. Įkaintoje aliejumi keptuvėje apkepinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, po maždaug kelių minučių sudėkitė burokinės tarkos pagalba arba šiaudeliais sutarkuotą morką ir pakepinkite maždaug 15 minučių, kol suminkštėja morkos. Galite įpilti truputį karšto vandens, kad daržovės neliptų prie keptuvės ir nebereiktų pilti aliejaus.
  4. 4. Po to prie mėsytės sudėkite išvirtas pupeles, apkepintas morkas bei svogūną, pomidorų padažą, įberkite pagal savo skonį druskos ir patroškinkite maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame ir grietinę, išmaišykite bei pakaitinkite dar maždaug 5 minutes. Skanaukite!
Pupelių - dešrelių troškinys
(5)
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
(5)
Troškinta triušiena citrininiame grietinėlės padaže
(2)