Kiaulienos stroganovas su pievagrybiais, grietinėle ir pomidorų padažu

2022-05-02 Autorius Neringos blogas

Kiaulienos stroganovas su pievagrybiais, grietinėle ir pomidorų padažu
Tradicinis stroganovas yra gaminamas iš jautienos išpjovos, bet juk ne kiekvienas gali sau leisti nusipirkti jautienos išpjovą, o ir ne visi mėgsta jautieną. Dėl šių priežasčių drąsiai galite pakeisti į jautienos arba kiaulienos mėgstamą mėsą (nugarinę, mentę, kumpį), nuo to kokią mėsos dalį paimsite priklausys ir visas troškinimo laikas. 

Šiomis dienomis internete galima atrasti šimtus skirtinų stroganovo variantų, tad rekomenduoju išmėginti ir mūsų šeimos itin pamėgtą versiją. 

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • kiauliena: ~500 gramų (puikiai tinka ir jautiena, tik troškiname ilgiau)
    • pievagrybiai: 250 gramų
    • svogūnai: 3
    • grietinėlė: 200 mililitrų (arba 130 mililitrų grietinės)
    • pomidorų padažas: 3-5 valomųjų šaukštų
    • džiovintas mairūnas: žiupsnelio
    • alyvuogių aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
    • sviestas: 50 gramų
    • druska
    • pipirai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia keptuvėje įkaitinkite 2 valomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus.
  2. aliejus įkaitinamas keptuvėje
  3. 2. Apkepinkite juostelėmis pjaustytą kiaulienos mėsą.
  4. Reklama
  5. 3. Apkeptą mėsą perdėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol suminkštėja (priklausomai nuo pasirinktos mėsos, troškinimo laikas bus 20-45 minutės).
  6. 4. Kitoje keptuvėje įkaitiname sviestą.
  7. tirpinamas sviestas keptuvėje
  8. 5. Pakepinkite svieste svogūnus supjaustytus pusžiedžiais.
  9. 6. Iškeptus svogūnus sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius, įpilkite vieną valomąjį šaukštą aliejaus ir apkepinkite.
  10. 7. Kai mėsa suminkštės, o vanduo išgaruos sudėkite kiaulieną į kepintus pievagrybius su svogūnais, galima pievagrybius su svogūnais sudėti į puodą, kaip Jums patogiau.
  11. 8. Įpilkite grietinėlę arba grietinę (jeigu norite švelnesnio skonio dedame grietinėlę, jeigu rūgštesnio - renkamės grietinę), įdėkite pomidoro padažo, pagardinkite druska, pipirais ir mairūnu.
  12. 9. Dar kelias minučių patroškinkite, kad skoniai susijungtų, o grietinėlė sutirštėtų. Patiekite ir skanaukite! :)
  13. stroganovas - troškinys su kiauliena, pievagrybiais, grietinėle ir pomidorų padažu
  14. 10. Rekomendacija: Daugiau kiaulienos receptų rasite: Kiaulienos receptai.

Agneta

Ačiū už receptą, labai skanus troškinys!
Atsakyti
Bulvių apkepas su kiauliena ir sūriu
(11)
Vytinta dešra
(19)