Tradicinis stroganovas yra gaminamas iš jautienos išpjovos, bet juk ne kiekvienas gali sau leisti nusipirkti jautienos išpjovą, o ir ne visi mėgsta jautieną. Dėl šių priežasčių drąsiai galite pakeisti į jautienos arba kiaulienos mėgstamą mėsą (nugarinę, mentę, kumpį), nuo to kokią mėsos dalį paimsite priklausys ir visas troškinimo laikas.
Šiomis dienomis internete galima atrasti šimtus skirtinų stroganovo variantų, tad rekomenduoju išmėginti ir mūsų šeimos itin pamėgtą versiją.
Ingredientai
kiauliena: ~500 gramų (puikiai tinka ir jautiena, tik troškiname ilgiau)
3. Apkeptą mėsą perdėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite, kol suminkštėja (priklausomai nuo pasirinktos mėsos, troškinimo laikas bus 20-45 minutės).
6. Iškeptus svogūnus sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę sudėkite griežinėliais supjaustytus pievagrybius, įpilkite vieną valomąjį šaukštą aliejaus ir apkepinkite.
7. Kai mėsa suminkštės, o vanduo išgaruos sudėkite kiaulieną į kepintus pievagrybius su svogūnais, galima pievagrybius su svogūnais sudėti į puodą, kaip Jums patogiau.
8. Įpilkite grietinėlę arba grietinę (jeigu norite švelnesnio skonio dedame grietinėlę, jeigu rūgštesnio - renkamės grietinę), įdėkite pomidoro padažo, pagardinkite druska, pipirais ir mairūnu.
9. Dar kelias minučių patroškinkite, kad skoniai susijungtų, o grietinėlė sutirštėtų. Patiekite ir skanaukite! :)
Agneta
Atsakyti