malta mėsa: 500 gramų (man skaniausia kalakutiena)
pienas arba virintas vanduo: 150 mililitrų
druska, pipirai arba mėsos prieskoniai
Tešlai:
kiaušiniai: 2
druska: trečdalio arbatinio šaukštelio
vanduo arba pienas: 200 mililitrų
miltai: 500 gramų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į faršą sudėkite prieskonius bei įpilkite vandens. Viską gerai išmaišykite bei palikite, kol darysite tešlą.
2. Tuomet išplakite kiaušinius, įdėkite druskos, įpilkite vandenį arba pieną (ką turite, bandžiau daryti abiem būdais ir skonis sakyčiau visai nesiskiria). Viską gerai išmaišykite.
3. Dėkite po truputį miltus. Įdėjus jų maždaug 350 gramų tešlą palikite pastovėti kambario temperatūroje maždaug 60 minučių.
4. Po to įdėkite likusius miltus bei minkykite kol tešla nustos lipti prie rankų.
5. Imkite dalį tešlos bei kočiokite apvalų blyną. Tešlą kočiokite plonai, bet kad nebūtų permatoma.
6. Dėkite iškočiotą blyną ant formos bei pradėkite dėlioti mėsą. Mėsos nededame per daug, taip pat žiūrime, kad ant kraštų jos nebūtų. Idealiausia mėsą dėti su šaukšteliu, truputį ją paspaudžiant. Kai užpildysite visas skyles, kočiokite naują blyną, kurį dėsite ant viršaus.
7. Imkite kočėlą bei pakočiokite su juo viršutinį blyną ant formos. Kočiokite tiek, kad koldūnų kraštai atsiskirtų (matytųsi metalas). Apverskite formą bei papurtykite. Iškris dalis koldūnų, o likusius išstumkite pirštais.
8. Dalį koldūnų galite užsišaldyti, todėl lėkštę pabarstykite miltais bei sudėkite koldūnus. Pripildytą lėkštę įdėkite į kamerą. Kitus virkite pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes, kol koldūnai iškyla į viršų.
9. Labai gardu juos valgyti su gabaliuku sviesto. Skanaus!