Tradiciniai, sultingi močiutės kotletai. Paprastas ir skanus receptas

2019-10-03 Autorius WorldRecipes.lt

Tradiciniai, sultingi močiutės kotletai. Paprastas ir skanus receptas
Ar norite, kad namie gaminami kotletai visados pavyktų itin sultingi bei gardūs? 

Šį kartą parodysime Jums itin paprastą triuką, kuris padeda greitai bei lengvai pagaminti gardžius mėsos kotletus.

Pažadu, kad šis paprastas triukas patiks visiems. Kad naminiiai kotletai būtų itin sultingi bei ypatingai skanūs, reikia pridėti vieną šaukštą garstyčių miltelių ar garstyčių sėklų. 

Ingredientai

    • malta jautiena: 500 gramų
    • malta kiauliena: 500 gramų
    • bulvės: 3
    • kiaušiniai: 1
    • svogūnai: 3
    • batonas: 150 gramų
    • garstyčios: 1 valgomojo šaukšto
    • pienas: 0,5 puodelio
    • druska
    • malti juodieji pipirai: pagal skonį
    • vanduo: 3 šaukštų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia maltą kiaulieną sumaišome su malta jautiena, įdedame smulkiai supjaustytų svogūnų ir sutarkuotų bulvių ant smulkaus trintuvo.
  2. 2. Supilame pieną ant batono, paliekame jį išsipūsti ir išmaišome įdarą kartu su pienu ir batonu.
  3. Reklama
  4. 3. Įšplaktame kiaušinyje įdedame garstyčių, druskos ir pipirų bei sumaišome su malta mėsa. Gerai įmaišome.
  5. 4. Uždengiame kotletus ir kepame juos gerai įkaitintoje keptuvėje.
  6. 5. Kepame iš abiejų pusių, įpilame šiek tiek vandens ir kepame po dangčiu, kad tuo pačiu šiek tiek pasitroškintų.
  7. 6. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Rumuniški kotletai - CHIFTELE
(6)
Troškinti kiaulienos kotletukai su pievagrybiais
(4)
Vištienos kotletai su Džiūgo sūriu ir pievagrybių padažu
(5)
Šamo plėšiko kotletai, kepti keptuvėje
(2)