Krevečių sriuba

Ingredientai

    • virtos krevetės: 200 gramų
    • svogūnai: 0,5
    • česnakas: 2 skiltelių
    • morkos: 1
    • daržovių sultinys: 1,5 litro
    • smulkūs makaronai: 1 saujos
    • aliejus: 2 šaukštų (kepimui)
    • maltos aitriosios paprikos: žiupsnelio
    • druska

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliejų.
  2. 2. Tada suberkite susmulkintą svogūną bei sutarkuotą morką, pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Reklama
  4. 3. Sudėkite susmulkintus česnakus bei pakepinkite, kol česnakai paskleis kvapą, po to berkite aitriųjų paprikų.
  5. 4. Tuomet supilkite sultinį bei virkite, kol užvirs. Suberkite makaronus bei virkite, kol makaronai išvirs.
  6. 5. Paskui suberkite krevetes bei pavirkite porą minučių. Jei trūksta skonio, įberkite druskos. Patiekite su duona. Skanaukite!
  7. 6. Pastebėjimas: Vietoje krevečių galima įdėti susmulkintos žuvies, irgi labai gardu.
Krevečių troškinys su morkomis ir ryžiais
(1)
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
(1)
Kiniškos salotos su krevetėmis ir ryžių makaronais
(1)
Aštri jūros gėrybių sriuba
(1)