Tai kitaip paruošta lazanija su faršu - suktinukų formoje. Šitaip paruošta lazanija gaunasi mažiau riebi, o makaronai mažiau sulipę. Paragavę žmonės tikrai nustemba ir sako, kad šitaip net skaniau. Pasigaminkite ir įsitikinkite tuo patys!
1. Pradžioje lakštinius išverdame, kaip nurodyta ant pakuotės, ir sudedame kiekvieną atskirai, kad nesuliptų.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname truputį aliejaus.
3. Sudedame faršą, kepame maišydamos, kol išgaruos skystis. Po to suberiame smulkiais kubeliais supjaustytą svogūną, kepame, kol jis suminkštės.
4. Sudedame smulkiai supjaustytas česnako skilteles, raudonėlius, bazilikus ir pomidorų padažą, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišome bei dar pakepame kelias minutes.
5. Tada rikotos sūrį sumaišome su išplaktu kiaušiniu, įberiame šviežių petražolių, pagardiname druska bei maltais juodaisiais pipirais.
6. Imame lakštinį, per vidurį dedame kupiną valgomąjį šaukštą rikotos įdaro, truputį paskirstome. Paskui dedame iškepto faršo, truputį paskleidžiame bei lakštą susukame.
7. Į kepimo skardą supilame konservuotus susmulkintus pomidorus, įberiame truputį druskos, sudedame lakštinių suktinukus, ant kiekvieno uždedame konservuotų pomidorų ir po gabaliuką mocarelos sūrio.
8. Kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-40 minučių (rekomenduojama iš pradžių pridengti folija, bet suktinukus kepiau neuždengtus).
9. Prieš patiekdamos paliekame 5 minutes šiltai pastovėti. Skanaujame!
10. Rekomendacija: Daugiau receptų iš faršo rasite: Faršo patiekalai.
.....
Dariau kažkiek kitaip, pašoviau į orkaitę ir gavosi super.
Atsakyti
.....
Atsakyti