švieži arba šaldyti baravykai: ~200 gramų (3-4 vidutinio dydžio)
pomidorai: 1 didelio (180 gramų)
česnakas: 1 skiltelės
šviežios petražolės saujelės
alyvuogių aliejus: 2 šaukštų
šviežios arba džiovintos aitriosios paprikos: pagal skonį
druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pomidorą nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę, pašaliname sėklas bei supjaustome kubeliais. Smulkiai sukapojame česnaką bei petražoles. Grybus nuvalome bei supjaustome kubeliais.
2. Tuomet keptuvėje įkaitiname aliejų, sudedame česnaką, įberiame žiupsnelį kapotų šviežių aitriųjų paprikų (arba džiovintų jų dribsnių) bei apkepame maždaug 60 sekundžių. Po to sudedame grybus bei kepame maždaug 8–10 minučių. Tada sudedame pomidorus, suberiame petražoles bei kepame dar apie 1–2 minutes.
Reklama
3. Išverdame makaronus (neperverdame), nukošiame, sudedame į grybų bei daržovių mišinį ir kepame dar maždaug 60 sekundžių. Labai paprasta bei gardu! Skanaus!