Man šis kepsnys buvo labai panašus į netikrą zuikį, tik jis iškeptas iš maltos paukštienos. Aš šį kartą gamindama naudojau kalakutienos šlaunelių mėsą, bet prieš tai buvau gaminusi ir su vištiena, tai galiu patikinti, kad abiem atvejais viskas gavosi puikiai. Šis kepsnys man asmeniškai tikrai yra skanesnis už tradicinį kiaulienos zuikį ir tikrai ateityje mieliau rinksiuosi šį variantą. Rekomenduoju pamėginti ir Jums.
1. Iš pradžių paukštieną sumalkite bei sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušiniu ir majonezu.
2. Džiovintus pomidorus bei petražoles susmulkinkite bei įmaišykite į faršą.
Reklama
3. Pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite.
4. Tuomet viską standžiai suvyniokite į foliją, dėkite į kepimo formą bei kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių.
5. Atvėsinkite kepimo formoje.
6. Patiekite ir skanaukite!
7. Rekomendacija: Daugiau kepsnių receptų rasite: Kepsniai