Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai

2017-10-17 Autorius Baking Secrets

Maltos vištienos ir cukinijų iešmeliai

Ingredientai

    • malta vištienos krūtinėlė: 500 gramų
    • mažos cukinijos: 2 (tarkuotos burokine tarka)
    • parmezanas: 50 gramų (smulkiai sutarkuotas)
    • džiūvėsėliai: 50 gramų
    • tarkuotos citrinos žievelės: 1
    • kiaušiniai: 1 (vidutinio dydžio)
    • druska
    • pipirai
    • aliejus: kepimui

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje viską sumaišome dubenyje.
  2. 2. Tuomet pašlapiname rankas, imame rutuliuką mėsos, suformuojame pailgą suktinuką. Perveriame jį mediniu iešmeliu. Į nedidelę lėkštutę įpilame truputį aliejaus. Apvoliojame mėsos iešmelius aliejuje.
  3. Reklama
  4. 3. Kepame karštoje grilinėje keptuvėje iš visų pusių maždaug 15 minučių, kol iškeps. Skanaujame!
  5. 4. Pastaba: Vištienos krūtinėlę naudojau šviežią, susimaliau pati. Cukinijas sutarkuojame burokine tarka.
  6. 5. Pastaba: Citrinos žievelė nėra privaloma. Jei nemėgstate, galite jos nedėti. Žievelė valgant juntama, bet man toks netikėtumas patiko.
  7. 6. Pastaba: Tiekiame su šviežiomis daržovėmis, ryžiais. Mėsą galite padažyti į natūralų jogurtą.
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau receptų iš vištienos krūtinėlės rasite: Vištienos krūtinėlė, o daugiau receptų iš cukinijos: Cukinijos
Chicken stir try - vištienos ir daržovių troškinys
(3)
Jogurte marinuota vištiena, kepta orkaitėje
(9)
Troškinys: Avinžirniai ir vištiena kario padaže
(5)