1. Iš pradžių minkštą, kambario temperatūros sviestą išplakame su cukraus pudra bei vaniliniu cukrumi, kol masė pasidarys balta, puri. Tada įmušame kiaušinį bei vėl išplakame. Po truputį beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais bei užminkome tešlą. Tešla turi gautis minkšta. Padaliname tešlą į dvi dalis, į vieną iš jų įminkome kakavą.
2. Tuomet abi tešlas iškočiojame vienodo dydžio stačiakampiais bei kakavinę tešlą uždedame ant baltos tešlos. Susukame vyniotinį bei supjaustome vienodo, nedidelio dydžio riekutėmis. Iš kiekvienos riekutės suformuojame nedidukus maždaug 2-3 centimetrų dydžio rutuliukus.
Reklama
3. Po to juos sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikdamos tarpelius tarp kiekvieno (nes sausainukai dar kepdami pasipūs) bei kepame iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių. Skanaujame!
4. Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.