Marinuotos kopūstų salotos

2018-04-20 Autorius Su karamele

Marinuotos kopūstų salotos

Ingredientai

    • kopūstai: 1 kilogramo (smulkiai supjaustyto)
    • morkos: 1 (sutarkuotos)
    • raudonosios paprikos: 1
    • vanduo: 500 mililitrų
    • actas: ~5 valgomųjų šaukštų (tinkamiausias 9%)
    • cukrus: 4-5 valgomųjų šaukštų
    • druska: 1 valgomojo šaukšto
    • aliejus: 70-80 mililitrų

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių užvirinkite 500 mililitrų vandens. Berkite į jį druską, cukrų ir aliejų bei išmaišykite. Leiskite užvirti bei išjunkite ugnį. Supilkite ir actą.
  2. 2. Tuomet burokinės tarkos pagalba sutarkuokite morką, papriką supjaustykite kubeliais arba pailgais gabalėliais, kopūstą supjaustykite plonais pailgais gabalėliais arba galite taip pat sutarkuoti.
  3. 3. Viską išmaišykite, geriausia tai daryti tiesiog rankomis, nes taip kopūstas labiau suminkštės. Sukimškite salotas į stiklainius - tiek, kiek telpa gerai paspaudus. Užpilkite su pasiruoštu marinatu.
  4. 4. Palaikykite šaldytuve bent 12-16 valandų ir jau tada galite skanauti (kaip atrodo salotos ištrauktos iš stiklainio galite matyti nuotraukoje pateiktoje žemiau)!
  5. 5. Pastebėjimas: Man pačiai tai yra pasakiškas atradimas. Ne tik nuostabaus skonio salotos, bet ir užtenka ne vienai dienai - taip užmarinuotos salotos šaltai gali pastovėti net iki savaitės. Itin patogu pasigaminus kokį patiekalą iš mėsos arba žuvies, iš šaldytuvo išsitraukti iš anksto šitaip paruoštas salotas.
  6. 6. Pastebėjimas: Salotos gali stovėti ilgiau, todėl ir gaminti apsimoka iš karto didesnį kiekį. Gaminti reiktų bentdieną prieš, nes salotų "brandinimas" užtrunka 12-16 valandų.
  7. 7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų salotų receptų rasite: Kopūstų salotos.
Marinuotos kopūstų salotos

Darius

Užpilti salta ar karsta marinata
Atsakyti
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
(3)