Močiutės silkė kaimiškai - su morkomis, svogūnais ir pievagrybiais

2024-11-05 Autorius Karolina Puodžiūtė

Močiutės silkė kaimiškai - su morkomis, svogūnais ir pievagrybiais
is receptas - tai tikra lietuviška klasika, kuri sujungia silkės sūrumą ir daržovių saldumą, suteikdama ypatingą skonio kontrastą. Šioje silkėje, paruoštoje kaimiškai, dera sveiki ingredientai - morkos, svogūnai ir pievagrybiai. Močiutės išmintis byloja, kad silkę reikėtų palikti šaldytuve bent parai, kad skoniai susijungtų, tačiau ji puikiai tinka ir iškart po paruošimo. Šis patiekalas puikiai tiks ir kaip užkandis šventėms, ir kaip kasdienis užkandis.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Silkė: jei norite mažiau sūraus varianto, galite rinktis lengvai sūdytą silkę.
  • Pievagrybiai: švieži pievagrybiai puikiai dera šiame recepte, bet miško grybai suteiks dar sodresnį skonį.
  • Paprika: galite rinktis bet kurios spalvos papriką arba ją pakeisti česnaku, kuris suteiks subtilaus aštrumo.
  • Kečupas/pomidorų padažas: vietoje jo galite naudoti trintus pomidorus arba pomidorų pastą, kad išvengtumėte pridėtinio cukraus.

Patiekalo gaminimo patarimai

Kad morkos, svogūnai ir paprikos įgautų tikrą skonį, troškinant daržoves, jas kepkite ant vidutinės ugnies. Neperkepkite pievagrybių, kad jie liktų sultingi ir neprarastų savo natūralaus skonio.

Kalorijos

  • Bendras kalorijų kiekis: ~400 kcal
  • Kalorijos porcijoje: ~100 kcal

Ingredientai

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių sutarkuojame morką.
  2. 2. Tuomet svogūnus perpjauname perpus bei supjaustome pusžiedžiais.
  3. 3. Tada paprikas supjaustome nedidelėmis juostelėmis
  4. 4. Po to pievagrybius supjaustome grežinėliais.
  5. 5. Paskui viską pakepiname aliejuje.
  6. 6. Bebaigiant kepti pilame kečupą-pomidorų padažą ir vandenį, kad būtų skysčiau, dar šiek tiek patušiname.
  7. 7. Uždengtą daržovių troškinį paliekame visiškai atvėsti.
  8. 8. Po to silkę supjaustome nedideliais gabaliukais.
  9. 9. Silkę sumaišome su daržovių troškiniu. Galima ir nemaišyti, o tiesiog patiekti toje pačioje lėkštėje. Kiekvienam valgytojui kaip labiau patinka. Pasilepinkit tobula silke!
  10. 10. Santrauka: Močiutės silkė kaimiškai - tai paprastas, skanus ir autentiškas patiekalas, kuris džiugins savo skoniu ir suteiks sotumo. Šis patiekalas lengvai pritaikomas su įvairiais ingredientais, o jo skonis geriausiai atsiskleidžia, kai patiekalas šiek tiek pastovi ir pritraukia skonius.

D alia

Nuostabiausia, skaniausia silkė paruošta tokiu būdu!!!
Atsakyti

Greta

Kiek pomidorų padažo naudoti?
Atsakyti
Silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
(8)