Morkų pyragas su riešutais ir maskarponės kremu

2017-10-27 Autorius Jurgittos receptai

Morkų pyragas su riešutais ir maskarponės kremu

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    Pyragui:
    • morkos: 350 gramų
    • graikiniai riešutai: 55 gramų
    • miltai: 220 gramų
    • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
    • muskato riešutas: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • imbieras: 1 arbatinio šaukštelio
    • soda: 1 arbatinio šaukštelio
    • aliejus: 240 mililitrų
    • rudas cukrus: 170 gramų
    • kiaušiniai: 4
    • auksaspalvis sirupas: 2 valgomųjų šaukštų
    • razinos: 3 saujų
    • apelsino žievelė (neprivaloma)
    Kremui:
    • maskarponė: 200 gramų
    • minkštas sviestas: 55 gramų
    • miltelinis cukrus: 55 gramų
    • vanilės esencija: 2 lašų
    • plakamoji grietinėlė: 2 valgomųjų šaukštų (neprivaloma)

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia morkas sutarkuokite plonyčiais šiaudeliais. Riešutus supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite su morkomis. Suberkite razinas. Jei norisi, galima įtarkuoti apelsino žievelės.
  2. 2. Tuomet į dubenį persijokite miltus, cinamoną, imbierą ir muskatą.
  3. Reklama
  4. 3. Tada kitame dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų, aliejų bei sirupą. Supilkite actu gesintą sodą, greitai išmaišykite. Supilkite plakinį į miltus bei maišykite iki vientisos masės. Sudėkite morkas su riešutais. Vėl viską gerai išmaišykite, pilkite į formą, išklotą su kepimo popieriumi, ir kepkite 160 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 60 minučių (tikrinkite vidurį mediniu iešmeliu).
  5. 4. Po to plaktuvu išplakite maskarponę, sviestą bei miltelinį cukrų. Sviestas bei maskarponė turi būti vienodos (kambario) temperatūros, todėl prieš plakdamos palaikykite išėmusios iš šaldytuvo, kitaip kremas sušoks į gabalėlius.
  6. 5. Įlašinkite vanilės esencijos. Jei kremas gavosi labai tirštas, galite įpilti grietinėlės bei viską dar kartelį išplakti.
  7. 6. Atvėsusį pyragą padalinkite į du lakštus. Viršutinį pjaukite plonesnį, nes pyragas sunkus bei gali per daug suspausti kremą. Ant vieno lakšto tepkite kremą, uždenkite kitu lakštu. Galite pasilikti kremo papuošimui, nes pertepimui jo labai daug nereikia, – pyragas gaunasi pakankamai drėgnas. Skanaukite!
  8. 7. Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.
Apelsinų ir morkų pyragas-keksas
(1)
Paprastas slyvų pyragas
(5)
Tarta su varške ir apelsinais
(2)
Varškės pyragas "Gelbėjimosi ratas"
(47)