1. Iš pradžių į karščiui atsparų indą sudėkite grietinę bei cukrų, nuolatos maišydamos kaitinkite ant silpnos ugnies.
2. Kai jau masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį bei sutirštės (tai įvyks po maždaug 60-70 minučių), išjunkite viryklę, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite.
Reklama
3. Tuomet gautą masę supilkite į saldainių formeles arba folija išklota skardą (aš pati naudojau stačiakampę 26x19 cm) bei laikykite šaldytuve, kol sukietės.
4. Paskui aštriu peiliu supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Saldainius laikykite šaldytuve, nes ilgai pastovėję jie suminkštėja. Skanaus!
5. Pastebėjimas: Pamačiusi šį receptą iš pradžių pagalvojau: ir kas čia tokio? Ingredientai labai paprasti, o ir pats gaminimas itin paprastas, reikia išbandyti, nejaugi pavyks? Ir ką gi, saldainiai gavosi tikrai superiniai. Aišku tas valandos maišymas truko tarsi visą amžinybę, bet buvo tikrai verta. Labai rekomenduoju!
6. Rekomendacija: Daugiau irisų receptų rasite: Irisai.
Julija
Kiek irisų gaunasi iš šios vienos porcijos?
Atsakyti
Julija
Atsakyti