Nekeptas braškių tortas

2017-10-25 Autorius Gabrielės blogas

Nekeptas braškių tortas

Ingredientai

    • sausainiai "Damų piršteliai": tortinės išklojimui (kaip pasigaminti Damų pirštelius rasite čia)
    • maskarponės sūris: 500 gramų
    • kokosų pienas: 400 gramų
    • cukrus: 200 mililitrų
    • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
    • želatinos milteliai: 2 valgomųjų šaukštų
    • braškės: 500 gramų
    • greitai paruošiama braškinė želė: 1 pakelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pirmiausia į tortinę (mano buvo 26 centimetrų skersmens) įklokite kepimo popieriaus. Išdėliokite sausainius.
  2. 2. Tuomet želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad ją apsemtų, bei palikite išbrinkti. Kai išbrinksta, virš karštų garų ją ištirpinkite bei kelioms minutėms dėkite į šalį.
  3. 3. Tada maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi bei vanilės ekstraktu. Įplakite ištirpintą želatiną. Susidariusią masę pilkite į tortinę ant sausainių. Kremas gaunasi skystokas, o sausainiukai yra lengvi, nenustembame, jei keli iškils į paviršių.
  4. 4. Po to braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik širdelė geidžia. Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
  5. 5. Želės miltelius užpilkite su verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad visiškai sutvirtėtų, ir galiausiai skanaukite!
Nekeptas braškių tortas
Austriškas šokolado tortas
(2)
Šokoladinis tortas su lazdyno riešutų pertepimu
(7)
Tėčio gimtadienio tortas arba Šokoladinis tortas su traškiu "praline" sluoksniu
(5)