Nekeptas tortas su kapučinu ir graikiniais riešutais

Ingredientai

    • sausainiai: 100 gramų (pvz.: "Selga")
    • sviestas: 100 gramų
    • maskarponė: 100 gramų
    • neriebi grietinė: 200 gramų
    • grietinėlė: 200 gramų
    • cukrus: 100-120 gramų
    • graikiniai riešutai: 50 gramų (galima naudoti ir kitokius)
    • kapučino milteliai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • stipri atvėsinta kava: 1,5 valgomojo šaukšto
    • želatina: 14 gramų
    • juodas šokoladas: 50 gramų
    • nesaldi kakava: 0,5-1 valgomojo šaukšto

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje sausainius susmulkiname bei sumaišome su išlydytu sviestu, išklojame jais torto formos dugną, suspaudžiame bei padedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Želatiną užmerkiame vandenyje, kaip yra nurodyta ant pakuotės.
  2. 2. Tuomet riešutus paskrudiname keptuvėje (be riebalų), po to susmulkiname trintuvu. Šokoladą išlydome vandens vonelėje bei atvėsiname iki kambario temperatūros.
  3. 3. Tada maskarponę, grietinę, cukrų, kapučino miltelius bei kavą išplakame, įmaišome ištirpintą želatiną, paskui atsargiai įmaišome iki standumo išplaktą grietinėlę.
  4. 4. Masę padaliname į dvi dalis. Vieną dalį sumaišome su išlydytu šokoladu bei kakava, supilame į formą ir dedame į šaldytuvą (sustingo per maždaug 10–15 minučių).
  5. 5. Antrą dalį sumaišome su smulkintais riešutais bei užpilame ant sustingusio pirmojo sluoksnio. Vėl dedame į šaldytuvą. Skanaujame!
  6. 6. Pastabos: Ganėtinai riebokas tortas. Šaldytuve aš laikiau per visą naktį, bet būtų užtekę palaikyti ir 2 valandas.

Siga Raliene

Koks dydis kepimo formos?
Atsakyti
Morenginis tortas su šokoladu ir apelsinų kremu
(4)
Švarcvaldo tortas arba Juodasis miškas
(3)
Varškės ir slyvų tortas pagal Beatą
(21)
Austriškas šokolado tortas
(2)