1. Iš pradžių riešutus pakepiname sausoje keptuvėje, o paskui susmulkiname trintuvu iki trupinėlių konsistencijos.
2. Tuomet spanguoles užpilame su karštu vandeniu, palaikome maždaug 10 minučių, o vėliau nusunkusios vandenį, taip pat sutriname smulkintuvu iki lipnios masės.
3. Tada spanguoles sumaišome su trim ketvirtadaliais riešutų, jais išklojame formos dugną, gerai suspaudžiame delnais.
4. Po to želatiną užpilame keliais šaukštais vandens, paliekame brinkti maždaug 15 minučių. Paskui ją išlydome šildydamos puode ir paliekame šiek tiek atvėsti.
5. Graikišką jogurtą išsukame su cukrumi bei kruopščiai sumaišome su atvėsusia želatina. Paruoštą masę pilame ant pirmojo sluoksnio. Dedame stingti per visą naktį. Papuošiame likusiais riešutais bei uogomis. Skanaujame!
6. Rekomendacija: Daugiau jogurto tortų receptų rasite: Jogurto tortai.