Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku

2019-04-04 Autorius Lithuanian in the USA

Orkaitėje kepta lašiša su garstyčiomis ir česnaku

Užsiregistravę ir prisijungę vartotojai mato mažiau reklamų

Ingredientai

    • lašišos filė su odele: ~450-500 gramų
    • šviežios susmulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
    • česnakas: 2 skiltelių
    • garstyčios su sutrintais grūdeliais: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir be grūdelių)
    • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
    • juodieji pipirai: 3 žiupsnių
    • alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrinos sultys: 2 arbatinių šaukštelių
    • citrina: 3 griežinėlių

    Recepto paruošimas

  1. 1. Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
  2. 2. Tuomet česnakus nulupkite, sutrinkite česnako spaustuku. Viename indelyje sumaišykite petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis.
  3. Reklama
  4. 3. Tada ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Lašišą supjaustykite į 3-4 storus gabaliukus, sudėkite ant kepimo popieriaus, aptepkite padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabaliuko uždėkite po vieną citrinos griežinėlį bei kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Jeigu lašišos gabaliukai ploni, užtenka 12-13 minučių.
  5. 4. Patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!
Rūkytos lašišos tartaras su avokadais
(2)