Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

2017-10-17 Autorius WorldRecipes.lt

Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu

Ingredientai

    • balta forminė duona (kvadratinė): 12 riekių
    • pomidorų pasta: 6 arbatinių šaukštelių
    • grietinėlė: 200 mililitrų (riebios)
    • puskietis fermentinis sūris: 150 gramų
    • svogūnai: 1
    • svogūnų laiškai: 1 saujos
    • druska
    • malti juodieji pipirai
    • kumpis: 6 riekių
    • pomidorai: 2
    • Mocarelos sūris: 130 gramų
    • džiovintos itališkos žolelės: žiupsnelio

    Recepto paruošimas

  1. 1. Pradžioje orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo popieriumi išsitiesiame didelę kepimo skardą.
  2. 2. Tuomet dubenėlyje sumaišome grietinėlę, tarkuotą fermentinį sūrį, labai smulkiai sukapotą svogūną, supjaustytus svogūnų laiškus. Pagardiname su druska bei pipirais. Paimame šešias duonos riekeles bei išdėliojame jas ant kepimo popieriumi ištiestos skardos. Aptepame jas pomidorų pasta. Tada duonos riekeles aptepame paruošta sūrio mase (šiek tiek jos pasiliekame sumuštinių viršui), ant viršaus sudedame po riekelę kumpio bei po griežinėlį pomidoro.
  3. 3. Po to ant pomidorų išdėliojame po riekelę mocarelos sūrio (šiek tiek jo pasiliekame sumuštinių viršui). Paruoštas duonos riekeles užvožiame likusiomis šešiomis duonos riekelėmis. Sumuštinių viršų aptepame likusia sūrio mase bei apibarstome trupučiu plėšytos mocarelos. Apibarstome džiovintomis itališkomis žolelėmis.
  4. 4. Kepame įkaitintoje orkaitėje maždaug 15–20 minučių, kol sūris išsilydys. Kepimo pabaigoje porai minučių įjungiame grilio funkciją, kad sumuštinių paviršius gražiau apskrustų. Sumuštinius patiekiame iš karto. Skanaujame!
Žuvies sumuštiniai "Fish Mac'ai"
(2)
Veganiški karšti sumuštiniai su Tofu "vištiena"
(1)