Vieną dieną savo vyrui pasižadėjau paruošti kelis Britų virtuvės perlus, bet nemaniau, kad bus šitaip sunku. Mes kartas nuo karto sugalvojame savaitgaliais paruošti kokios nors pasaulio virtuvės patiekalą, kai į ją ne visada galima nukeliauti. Realybė buvo tokia, kad britiška virtuvė yra ganėtinai skurdi ir visi receptai daugiau - mažiau yra atkeliavę iš kitų pasaulio šalių, kolonijų, kurias senais laikais buvo užgrobę anglai.
Teko paieškoti kiek daugiau, perversti daug šaltinių, peržiūrėti YouTube vaizdo įrašų. Galiausiai užtrukau daugiau nei planavau.
Ir visgi buvo verta... Kol galiausiai Beatos knygoje radau vieną receptą, dar kartą peržiūrėjau internete, kuris tikrai patvirtino, kad tai Britų virtuvės patiekalas. Internete taip pat radau patarimą, kad šiai užtepėlei-paštetui geriausia žuvį smulkinti peiliu, o ne trinti smulkintuvu iki tyrelės. Trumpai tariant privalo būti ir šiek tiek pakramtymo.
Mūsų šeimai tikrai patiko ši karto rūkymo skumbrės užtepėlė su krienais, nes ji nesunkiai pagaminama, o skonis labai geras. Pamėginkite! :)
Irena
Atsakyti